Nyheter

• Migration och myter i media 2020-02-14 Hur rapporteras migration och integration? Och vilken roll spelar sociala medier i detta – följer sociala medier opinionen eller leder de den?
  • Välkommen till konferensen "Brain imaging in the Human Sciences 2020" 2020-02-14 Forskare med intresse för beteende och människans hjärna är inbjudna att delta i den tvärvetenskapliga forskningskonferensen "Brain imaging in the Human Sciences: Expanding Research Opportunities", som går av stapeln den 12 mars, 2020. Konferensen är finansierad av Vetenskapsrådet och anordnas av Stockholm Brain Imaging Center (SUBIC).
  • Bildningspodden live: Om hjärnan 2020-02-13 Vad vet egentligen vetenskapen om hjärnan? Bildningspodden tar tempen på hjärnan tillsammans med Christian Broberger, professor i neurokemi och Hatice Zora, forskare i lingvistik.
  • Scenpodden live: Barnkonventionen 2020-02-13 Under 2020 blev barnkonventionen lag i Sverige. Vad innebär det i praktiken, för forskare, för privatpersoner – och för kulturutövare? Hur kan scenkonsten möta barnperspektivet och vad innebär kultur för alla?
  • Språkets performativa kraft 2020-02-13 Ett samtal om relationen mellan språk, makt och identitetsskapande och det politiska språkets roll i formandet av världsbilder
  • The Faculty of Social Sciences presents: The 2020 Gunnar Myrdal Lecture 2020-02-03 Michèle Lamont, Harvard University, "Narratives of Hope: Self-Worth and the Current Crisis in American Society and Beyond"
  • Visuella gestaltningar och gränssnitt: "Vårt nyaste och kanske öppnaste profilområde" 2020-01-13 I november ägde årets sista profilseminarium rum, denna gång inom profilområdet Visuella gestaltningar och gränssnitt. Profilseminarierna är tänkta att fungera som en mötesplats och inspirationskälla till tvärvetenskapliga samarbeten inom forskning och undervisning.
  • Bilden av religiösa friskolor behöver nyanseras 2020-01-10 Etableringsstopp för religiösa friskolor får i dagsläget inga större effekter. Men debatten om dessa skolor behöver nyanseras. Det menar Jenny Berglund, som är professor i religionsdidaktik.
  • Speciallärarstudent prisad som årets inspiratör 2019-12-20 Hon är hästtjejen som lärde funktionshindrade att rida, utbildade sig till lärare och nu har med sig hunden i Ekebyhovs grundsärskolas klassrum. Med en termin kvar på speciallärarutbildningen fick Denice Sverla ta emot priset som årets inspiratör på Lärargalan.
  • Nytt avtal öppnar för samarbeten inom AI 2019-12-20 Ett nytt avtal mellan Stockholms universitet och Lindholmen Science Park är nu klart. Hela universitetet får därmed tillgång till nätverket AI Innovation of Sweden.
  • Lärarutbildningens nyhetsbrev – det senaste brevet 2019-12-18 Få tips om vidareutbildning och forskning som rör skola och utbildning genom att prenumerera på Lärarutbildningens nyhetsbrev. Läs det senaste nyhetsbrevet här.
  • Samling för fler lärare 2019-12-17 Krönika av prorektor Clas Hättestrand.
  • Elisabeth Wåghäll Nivre: Ett framåtblickande jubileumsfirande 2019-12-04 Dekan och vicerektor Elisabeth Wåghäll Nivre beskriver jubileumsåret och hälsar välkomna till Humanistiska fakultetens avslutande jubileumsfirande i Aula Magna den 17 december.
  • Nya nätverk på gång inom digital humanvetenskap 2019-12-04 Finns digital humanvetenskap? Vad är det i så fall? Frågorna var grunden i det uppdrag Uno Fors inledde 2016. Nu vet han, och ser en framtid för forskningsfältet.
  • Forskare ska belysa näthat 2019-12-04 Näthat drabbar många, men få kränkningar anmäls och ännu färre går till åtal. Vad händer i det glappet? Fyra forskare från olika discipliner vill samarbeta för att förstå mer om näthat.

OMRÅDESNÄMNDEN

Områdesnämnden för humanvetenskap
SE-106 91 Stockholm, Sweden

Områdesnämndens fakturaadress
Postbox 50741
202 70  Malmö

Ange alltid "Er referens: 701" när beställning med faktura görs.

OMRÅDESKANSLIET

Områdeskansliet för humanvetenskap
Hus A, plan 2 och 3, Frescati
Universitetsvägen 10 A

Områdeskansliet för humanvetenskap
SE-106 91 Stockholm, Sweden

Områdeskansliets fakturaadress
Postbox 50741
202 70  Malmö

Ange alltid "Er referens: 652" när beställning med faktura görs.

Kontaktuppgifter till kansliets personal