Nyheter

• Ali Osman: Vuxenkontakter nyckel till lyckad integration 2020-08-01 Samverkansprogrammet för migration och integration intervjuar Ali Osman, docent vid Institutionen för pedagogik och didaktik, som beskriver sin samverkansforskning om övergången mellan studier och arbete och vilka resurser som krävs för integration av utrikesfödda.
  • Hög kvalitet på universitetets grundlärarutbildning efter uppföljning 2020-07-02 Nu håller samtliga inriktningar inom grundlärarprogrammet hög kvalitet, visar Universitetskanslersämbetets uppföljning.
  • Språkforskare samverkar i projekt om jämlik vård 2020-06-30 Hur kan språkvetare samverka och forska om jämlik vård? Stockholms universitets samverkansprogram Migration och integration intervjuar här Karolina Wirdenäs, docent vid Institutionen för svenska och flerspråkighet och Kathrin Kaufhold, fil. dr vid Engelska institutionen om deras samverkansforskning kring vårdkommunikation och integration.
  • Digital Humanities Now 2020-06-24 Hosted at Stockholm University on 27-29 Jan 2021, this conference will showcase new and ongoing research in the broad Digital Humanities field.
  • Konsten att ta semester – och börja jobba igen 2020-06-22 Flera korta semesterveckor och sänkta förväntningar är receptet för en lyckad ledighet. Petra Lindfors, professor i psykologi vid Stockholms universitet, hjälper oss att planera inför semestern.
  • Både ris och ros för hårdare behörighetskrav 2020-06-22 Det är blandade reaktioner inom ämneslärarutbildningen på förslaget om krav på betyg C för att bli antagen.
  • Lärarutbildningens nyhetsbrev – det senaste brevet 2020-06-18 Läs om forskning som rör skola och utbildning och få tips på vidareutbildning genom att prenumerera på Lärarutbildningens nyhetsbrev. Läs det senaste nyhetsbrevet här.
  • Folkhälsovetenskap – ett dynamiskt och dagsaktuellt ämne  2020-06-17 Folkhälsovetenskap är ett ämne med ständig samhällsrelevans. I och med coronapandemin så har intresset ökat – vilket märks på söktrycket till sommarens kurser. Mikael Rostila är prefekt vid Institutionen för folkhälsovetenskap på Stockholms universitet och arbetar just nu med ett projekt kopplat till pandemins effekter.
  • Professor Vanessa Barker: Covid-19 poses serious threats to the life chances of asylum seekers 2020-06-15 The Stockholm University Engagement Program 'migration and integration' has interviewed Professor Vanessa Barker at the Department of Sociology. She explains her current research on migration and integration and the possible effects of the Covid-10 virus in regards to asylum seekers.
  • Hårt arbete att vänskapa på högstadiet 2020-06-01 Samtidigt som skolarbetet kräver uppmärksamhet, är vänskapande ett hårt arbete som pockar på tid och energi, visar en ny avhandling. – Vi vuxna behöver bli mer lyhörda, säger forskaren Lina Lundström.
  • Måltidshistoriker om sommarmat: ”En synd att äta färskpotatis” 2020-06-01 Richard Tellström är måltidshistoriker och etnolog vid Stockholms universitet och forskar om svensk matkulturhistoria. Här berättar han om svensk sommarmat genom tiderna.
  • Rebecca Örtman tilldelas Stockholms stads kulturstipendium 2020-05-29 Rebecca Örtman som är verksam vid Humanvetenskapliga området tilldelas Stockholms stads kulturstipendium i kategorin teater & mim.
  • Så kan surfplattor användas i förskolan 2020-05-22 Innehållet i de digitala resurserna, hur de används och till vad, är viktigare än att diskutera skärmtid. Det menar forskaren Petra Petersen som i en avhandling undersökt de möjligheter surfplattan ger för att få barn delaktiga i förskolans aktiviteter.
  • INSTÄLLT! Symposium: migration och integration – möte mellan forskning och praktik 2020-05-19 Uppdatering: Med anledning av det rådande smittskyddsläget har organisationskommittén beslutat att ställa in symposiet "Migration och integration – möte mellan forskning och praktik", som skulle ha ägt rum den 2 juni. Förhoppningen är att genomföra under 2021. Information om detta kommer.
  • Lärarutbildningarnas organisation utreds 2020-05-18 Organisationen och ledningen av lärarutbildningarna har gradvis förändrats sedan de integrerades i universitetets verksamhet 2008. Nu tillsätts en utredning för att säkerställa ändamålsenliga och långsiktigt hållbara strukturer.

OMRÅDESNÄMNDEN

Områdesnämnden för humanvetenskap
SE-106 91 Stockholm, Sweden

Områdesnämndens fakturaadress
Postbox 50741
202 70  Malmö

Ange alltid "Er referens: 701" när beställning med faktura görs.

OMRÅDESKANSLIET

Områdeskansliet för humanvetenskap
Hus A, plan 2 och 3, Frescati
Universitetsvägen 10 A

Områdeskansliet för humanvetenskap
SE-106 91 Stockholm, Sweden

Områdeskansliets fakturaadress
Postbox 50741
202 70  Malmö

Ange alltid "Er referens: 652" när beställning med faktura görs.

Kontaktuppgifter till kansliets personal