Nyheter

• Rekordstor ökning av sökande till lärarutbildning 2019-10-17 17 procent fler vill läsa en lärarutbildning vid Stockholms universitet i vår jämfört med samma period förra året.
  • 100 år av humaniora: Vad ska vi ha museer till? 2019-10-17 Vad har egentligen museerna för roll idag? Vilka utmaningar står de inför och hur gör de sig relevanta i samtiden?
  • Lärarutbildningens nyhetsbrev – det senaste brevet 2019-10-10 Få tips om vidareutbildning och forskning som rör skola och utbildning genom att prenumerera på Lärarutbildningens nyhetsbrev. Läs det senaste nyhetsbrevet här.
  • Språk i teori och praktik 2019-10-09 Hur omsätts språk och flerspråkighet i praktiken? Vad betyder det för litteraturen, författarskapet och lärandet? Humanistiska fakulteten bjuder in till en uppvisning av och en hyllning till flerspråkigheten – i litteraturen, översättningen och lärandet.
  • Utlysning av medel för samarbeten inom profilområdena 2019-10-09 Områdesnämnden för humanvetenskap utlyser medel för samarbeten inom profilområdena. Utlysningen gäller forskning, utbildning och samverkan och sista ansökningsdag är den 21 november 2019.
  • Allt fler akademiker vill bli lärare 2019-10-09 I höst är det lika många antagna till KPU med naturvetenskaplig inriktning som till ämneslärarprogrammet med samma ämnen. Nu planerar universitet för ytterligare satsningar på flexibla utbildningar till ämneslärare.
  • Ny modell för lärarstudenternas VFU 2019-10-08 Nu blir den verksamhetsförlagda utbildningen ännu bättre för alla lärarstudenter. I höst införs en ny modell med VFU-skolor i nära samverkan med universitetet.
  • Nu sjösätter vi VFU i kluster 2019-10-08 Krönika av prorektor Clas Hättestrand.
  • Utlysning av medel för samverkansinitiativ 2019-10-04 Områdesnämnden för humanvetenskap utlyser medel för samverkansinitiativ med det omgivande samhället inom forskning och utbildning. Ansök senast den 31 oktober 2019.
  • Varierad pedagogik med hjärnforskning i förskolan 2019-09-30 Om förskolan ska klara av det dubbla uppdraget att undervisa både gruppen och individen behövs en mångfald av teorier om kunskap och lärande. Neuropedagogik fyller en viktig funktion för att bredda perspektiven, visar en ny avhandling.
  • Ansök om stöd till fakultetsöverskridande utbildning 2019-09-19 Områdesnämnden för humanvetenskap ger stöd till fakultetsöverskridande utbildning – sista ansökningsdag är den 22 oktober.
  • Så kan undervisningen i samhällskunskap främja kritiskt tänkande 2019-09-16 En undervisning som tar fasta på ämnesinnehållet har större chans att utveckla elevernas kritiska omdöme när det gäller rättvisefrågor än den som fokuserar på elevernas tyckande. Det visar Malin Tväråna i en ny avhandling som grundar sig i så kallad praktiknära forskning.
  • 100 år av humaniora: Estetik – på vems villkor? 2019-09-12 Vem har makten över konsten – politiker, konstnärer, forskare eller kritiker? Vem bestämmer vad som är konstnärlig kvalitet? Ett panelsamtal om estetikens roll och värdeskalor på Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen.
  • Welcome Day for PhD students 2019-09-03 The Welcome Day for PhD students is organised by the Faculty Offices of the Humanities, Social Sciences, and Law. Various aspects of the PhD programmes will be discussed. The day is particularly designed for newly admitted PhD students, but all PhD students are welcome.
  • Ministern tackade nya lärarstudenter för val av utbildning 2019-09-02 Höstterminens nyantagna lärarstudenter fick ett gediget välkomnande av både prorektor, rektor och utbildningsministern.

OMRÅDESNÄMNDEN

Områdesnämnden för humanvetenskap
SE-106 91 Stockholm, Sweden

Områdesnämndens fakturaadress
Postbox 50741
202 70  Malmö

Ange alltid "Er referens: 701" när beställning med faktura görs.

OMRÅDESKANSLIET

Områdeskansliet för humanvetenskap
Hus A, plan 2 och 3, Frescati
Universitetsvägen 10 A

Områdeskansliet för humanvetenskap
SE-106 91 Stockholm, Sweden

Områdeskansliets fakturaadress
Postbox 50741
202 70  Malmö

Ange alltid "Er referens: 652" när beställning med faktura görs.

Kontaktuppgifter till kansliets personal