Idéhistoria

Matts Lindström

Matts Lindströms avhandling fick produktionspris

Matts Lindströms avhandling i idéhistoria, har utsetts till en av Sveriges 25 vackraste böcker 2017 av Svensk Bokkonst.

Lagerkrans

Institutionen söker nya doktorander

Institutionen för kultur och estetik söker nu två doktorander i idéhistoria, två doktorander i konstvetenskap, två doktorander i litteraturvetenskap, och en doktorand i teatervetenskap.

Karin Dirke

"Idéhistoria ger perspektiv"

Visste du att dina lärare på Stockholms universitet också är forskare? Karin Dirke är docent och undervisar på flera kurser i idéhistoria.

Erik svarar på dina frågor om att studera idéhistoria vid Institutionen för kultur och estetik

Hur är det att studera idéhistoria?

Hej! Jag heter Erik, och jag läser min master i idéhistoria. Är du nyfiken på vad man gör när man läser idéhistoria, eller bara fundersam på hur det är att plugga vid SU? Kika på videon!

Matts Lindström

Matts Lindström får prestigefyllt pris

Matts Lindström, fil. dr i idéhistoria vid Institutionen för kultur och estetik, får Johan Nordströms och Sten Lindroths pris för framstående vetenskapligt arbete 2018.

Första numret av fanzinet Ordförande.

Ordförande söker nya texter och bilder

Ordförande är ett fanzine för och av studenter på Institutionen för kultur och estetik. Här vill redaktionen publicera skönlitteratur, teori, kritik, forskning, essäer, intervjuer, reportage, recensioner, grafisk konst och allt möjligt annat som kan passa in.

Samarbetsavtal mellan Dramaten och Stockholms universitet firas med billiga biljetter

Nytt samarbete firas med billiga teaterbiljetter

Dramaten och Stockholms universitet har tecknat ett nytt samarbetsavtal och ska nu långsiktigt samarbeta inom forskning och utbildning. Det firas med billiga biljetter till utvalda föreställningar för studenter och personal.

A beauty in search of knowledge. Av: R. Sayer and J. Bennett, New York Public Library, Digital Coll.

Ny kurs: Kunskapshistoria – sök nu!

Den 4 april startar en ny kurs i idéhistoria på avancerad nivå, Kunskapshistoria: Perspektiv och problemställningar, 7.5 hp. Vi håller öppet för sen anmälan, välkommen med din ansökan via antagning.se.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Man som står på torg i Siena. Foto: Keenpress/National Geographic Society/Universal Images Group
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Masterprogram i historiska studier startsida puff
Openlab
Gröna kortet puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube