Idéhistoria

Humanistvillan

Förmiddagens besökstid vid expeditionen inställd 17 januari

Förmiddagens besökstid vid studentexpeditionen vid Institutionen för kultur och estetik är inställd torsdagen den 17 januari på grund av sjukdom. Välkommen att besöka oss i eftermiddag mellan kl. 13.30-15.30 - och som vanligt - att mejla.

Kvinnlig student med hörlurar sitter och läser. Foto: Viktor Gårdsäter

Nu håller vi öppet för sen anmälan

Den 15 oktober var sista anmälningsdagen till vårterminen 2019. Men från och med den 14 december ges en ny chans att söka till en del av vårens kurser vid Institutionen för kultur och estetik. Nu håller vi öppet för sen anmälan.

Omslaget till Annika Bergs bok De samhällsbesvärliga, utgiven av Makadam förlag 2018.

Bokrelease för ”De samhällsbesvärliga”

Välkommen till releasefest för den nyutkomna boken ”De samhällsbesvärliga: Förhandlingar om psykopati och kverulans i 1930- och 40-talens Sverige”, av Annika Berg, docent och lektor i idéhistoria vid Institutionen för kultur och estetik.

Kvinna skriver på tangentbord på bärbar dator.

Webbregistreringen för våren öppen

Nu är webbregistreringen för antagna studenter vid Institutionen för kultur och estetik till vårterminen 2019 öppen. Kom ihåg att du måste registrera dig för att inte förlora din plats.

Manlig student sedd snett bakifrån med en bok i handen och en bärbar dator på bordet.

Studera med funktionsnedsättning

Stockholms universitet erbjuder dig som har en dokumenterad varaktig funktionsnedsättning särskilt pedagogiskt stöd under studierna.

Kvinnlig student sitter vid skrivbord och skriver på en laptop. Foto: Niklas Björling

Vad är Mondo?

Mondo är en webbaserad lär- och samarbetsplattform där du kan kommunicera med lärare och kurskamrater, hämta och lämna inlämningsuppgifter och tentor, få information om schemaändringar och hitta aktuella länkar och kursinformation.

Karin Dirke

"Idéhistoria ger perspektiv"

Visste du att dina lärare på Stockholms universitet också är forskare? Karin Dirke är docent och undervisar på flera kurser i idéhistoria.

Isabelle Ståhl. Foto: Niklas Björling

Isabelle Ståhl valde att forska efter magisterexamen

Augustprisnominerade författaren Isabelle Ståhl berättar om sina studier hos oss.

Erik svarar på dina frågor om att studera idéhistoria vid Institutionen för kultur och estetik

Hur är det att studera idéhistoria?

Hej! Jag heter Erik, och jag läser min master i idéhistoria. Är du nyfiken på vad man gör när man läser idéhistoria, eller bara fundersam på hur det är att plugga vid SU? Kika på videon!

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Man som står på torg i Siena. Foto: Keenpress/National Geographic Society/Universal Images Group
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Masterprogram i historiska studier startsida puff
Openlab
Gröna kortet puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube