Idéhistoria

A beauty in search of knowledge. Av: R. Sayer and J. Bennett, New York Public Library, Digital Coll.

Ny kurs: Kunskapshistoria – sök nu!

Den 4 april startar en ny kurs i idéhistoria på avancerad nivå, Kunskapshistoria: Perspektiv och problemställningar, 7.5 hp. Vi håller öppet för sen anmälan, välkommen med din ansökan via antagning.se.

Elisabeth Mansén professor i idéhistoria

Elisabeth Mansén föreläser vid Kungliga biblioteket

Elisabeth Mansén, professor i idéhistoria vid institutionen, håller en öppen föreläsning vid Kungliga biblioteket den 21 februari om kvinnors läsning av Jean-Jacques Rousseau.

Borttappad kursflik i Mondo?

Sedan någon vecka har vi upplevt problem med att kursflikar i Mondo försvinner för studenter, för att sedan komma tillbaka någon timme senare. Problemet är felanmält och under behandling.

Karin Dirke

"Idéhistoria ger perspektiv"

Visste du att dina lärare på Stockholms universitet också är forskare? Karin Dirke är docent och undervisar på flera kurser i idéhistoria.

Illustration: Sara-Mara/Söderberg Agentur

Vem vill du se som Årets lärare 2018?

Har du som student haft en engagerande lärare som inspirerat dig? Eller har du som anställd en kollega som gör framstående pedagogiska insatser? Med en nominering till det pedagogiska priset – Årets lärare 2018 har du chans att lyfta och premiera just din eller er lärare.

Sen anmälan är nu öppen

Nu håller vi öppet för sen anmälan

Sista anmälningsdag till vårterminen 2018 var den 16 oktober. Men från och med den 15 december ges en ny chans att söka till en del av vårens kurser vid Institutionen för kultur och estetik.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Erik svarar på dina frågor om att studera idéhistoria vid Institutionen för kultur och estetik

Hur är det att studera idéhistoria?

Hej! Jag heter Erik, och jag läser min master i idéhistoria. Är du nyfiken på vad man gör när man läser idéhistoria, eller bara fundersam på hur det är att plugga vid SU? Kika på videon!

Man som står på torg i Siena. Foto: Keenpress/National Geographic Society/Universal Images Group
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Masterprogram i historiska studier startsida puff
Gröna kortet puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube