Idéhistoria

Två kvinnliga studenter sitter med varsin kopp kaffe. Foto: Eugenio Marongiu

Ansök om nominering till utbytesstudier genom Erasmus+

Nu kan du som student vid Institutionen för kultur och estetik ansöka om nominering till utbytesstudier i Europa till höstterminen 2019 eller läsåret 2019-2020 genom Erasmus+. Sök senast den 15 mars.

Äldretextseminariet

Äldretextseminariet inleder vårterminen med dubbelseminarium

Courtly Song Re-made: Political Parodies from thirteenth-century France, med Meghan Quinlan, och Sociopolitical Literature in Wladyslaw Konstanty Wituski’s Book Collection at Skokloster Castle, med Joanna Zatorska-Rosén.

Linn Holmberg

Linn Holmberg nominerad till Pro Futura

Linn Holmberg, forskare i idéhistoria vid institutionen, är en av de nominerade till 2019 års Pro Futura, en internationell spetsforskningssatsning inom humaniora och samhällsvetenskap.

Studievägledare i musikvetenskap och teatervetenskap pratar med intresserade.

Träffa oss vid Öppet hus 12 mars

Välkommen till en eftermiddag fylld av information och inspiration inför ditt studieval - Öppet hus vid Stockholms universitet.

Illustration: Sara-Mara/Söderberg Agentur

Vem vill du se som Årets lärare 2019?

Har du som är student haft en engagerande lärare som inspirerat dig att lära mer? Eller har du som anställd en kollega som gör framstående pedagogiska insatser? Med en nominering till det pedagogiska priset - Årets lärare 2019 - har du chansen att lyfta fram och premiera just din eller er lärare.

Teckning från 1732, en kvinna som uttrycker förvåning.

Workshop – Känslostudier

Välkommen till en workshop om känslostudier med Paul White, vetenskapshistoriker vid Cambridge-universitet, den 5 april.

Anna Källén

Anna Källén föreläser vid Cornell och Stanford

Anna Källén, forskare i kritiska kulturarvsstudier vid Institutionen för kultur och estetik, håller föreläsningar vid de amerikanska universiteten Cornell University och Stanford University i månadsskiftet februari-mars.

Kvinnlig student med hörlurar sitter och läser. Foto: Viktor Gårdsäter

Nu håller vi öppet för sen anmälan

Den 15 oktober var sista anmälningsdagen till vårterminen 2019. Men från och med den 14 december ges en ny chans att söka till en del av vårens kurser vid Institutionen för kultur och estetik. Nu håller vi öppet för sen anmälan.

Karin Dirke

"Idéhistoria ger perspektiv"

Visste du att dina lärare på Stockholms universitet också är forskare? Karin Dirke är docent och undervisar på flera kurser i idéhistoria.

Isabelle Ståhl. Foto: Niklas Björling

Isabelle Ståhl valde att forska efter magisterexamen

Augustprisnominerade författaren Isabelle Ståhl berättar om sina studier hos oss.

Erik svarar på dina frågor om att studera idéhistoria vid Institutionen för kultur och estetik

Hur är det att studera idéhistoria?

Hej! Jag heter Erik, och jag läser min master i idéhistoria. Är du nyfiken på vad man gör när man läser idéhistoria, eller bara fundersam på hur det är att plugga vid SU? Kika på videon!

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Man som står på torg i Siena. Foto: Keenpress/National Geographic Society/Universal Images Group
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Masterprogram i historiska studier startsida puff
Openlab
Gröna kortet puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube