Konstvetenskap

Kvinnlig student i närbild. Hon ler.

Sen anmälan öppnar 15 juli

Den 15 april var sista anmälningsdagen till höstterminen 2019. Men från och med den 15 juli ges en ny chans. Då kan du söka till kurser och program vid Institutionen för kultur och estetik där det kan finnas platser kvar efter första urvalet.

Doktorspromovering Stockholms stadshus 2012. Foto: Eva Dalin

Institutionen söker två doktorander i konstvetenskap

Institutionen för kultur och estetik söker en doktorand i konstvetenskap med inriktning mot digitala gränssnitt, deltagande praktiker, metadata och visuellt kulturarv och en doktorand i konstvetenskap med inriktning mot medeltid och tidigmoderna studier. 

Prova locandina

Caravaggio and Technical Art History

Marco Cardinali, gästlärare i teknisk konstvetenskap vid institutionen, ger en öppen föreläsning om teknisk forskning och vetenskaplig analys av några av Caravaggios dupliceringar.

Omslaget av boken Rome and The Guidebook Tradition

Om guidebokens historia i Rom

Sabrina Norlander Eliasson och Anna Bortolozzi, docenter i konstvetenskap, är två av författarna av den nya antologin “Rome and the Guidebook Tradition”.

Sabrina Norlander Eriksson

Sabrina Norlander Eliasson får sabbatstermin

Sabrina Norlander Eliasson, docent i konstvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik, har tilldelats en av Stockholms universitets internationella sabbatsterminer för forskning.

Panel discussion during the symposium Performativity and Artistic Practices. Two women and two men.

Video: Performativity and Artistic Practices

Nu finns filmen från det tvärvetenskapliga, internationella symposium om performativitet som arrangerades av institutionen i början av oktober.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Masterprogram i konstvetenskap. Bild på målningen "Apollo and the Muses", 1674.
Masterprogram i teknisk konstvetenskap. Foto: Emmebi Diagnostica Artistica.
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Openlab
Gröna kortet puff
Bebyggelsehistoriska föreningen puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube