Konstvetenskap

Två kvinnliga studenter sitter med varsin kopp kaffe. Foto: Eugenio Marongiu

Ansök om nominering till utbytesstudier genom Erasmus+

Nu kan du som student vid Institutionen för kultur och estetik ansöka om nominering till utbytesstudier i Europa till höstterminen 2019 eller läsåret 2019-2020 genom Erasmus+. Sök senast den 15 mars.

En stege framför en bokhylla.

Callahan och Hübben får stipendier

Sara Callahan, konstvetare, och Kelly Hübben, litteraturvetare, båda vid Institutionen för kultur och estetik, tilldelas stipendier av Anna Ahlströms och Ellen Terserus Stiftelse.

Catharina Nolin

Catharina Nolin ny i Skansens styrelse

Catharina Nolin, professor i konstvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik, är ny ledamot i styrelsen för Skansen.

Studievägledare i musikvetenskap och teatervetenskap pratar med intresserade.

Träffa oss vid Öppet hus 12 mars

Välkommen till en eftermiddag fylld av information och inspiration inför ditt studieval - Öppet hus vid Stockholms universitet.

Illustration: Sara-Mara/Söderberg Agentur

Vem vill du se som Årets lärare 2019?

Har du som är student haft en engagerande lärare som inspirerat dig att lära mer? Eller har du som anställd en kollega som gör framstående pedagogiska insatser? Med en nominering till det pedagogiska priset - Årets lärare 2019 - har du chansen att lyfta fram och premiera just din eller er lärare.

Kvinnlig student med hörlurar sitter och läser. Foto: Viktor Gårdsäter

Nu håller vi öppet för sen anmälan

Den 15 oktober var sista anmälningsdagen till vårterminen 2019. Men från och med den 14 december ges en ny chans att söka till en del av vårens kurser vid Institutionen för kultur och estetik. Nu håller vi öppet för sen anmälan.

Panel discussion during the symposium Performativity and Artistic Practices. Two women and two men.

Video: Performativity and Artistic Practices

Nu finns filmen från det tvärvetenskapliga, internationella symposium om performativitet som arrangerades av institutionen i början av oktober.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Masterprogram i konstvetenskap. Bild på målningen "Apollo and the Muses", 1674.
Masterprogram i teknisk konstvetenskap. Foto: Emmebi Diagnostica Artistica.
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Openlab
Gröna kortet puff
Bebyggelsehistoriska föreningen puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube