Konstvetenskap

Lagerkrans

Institutionen söker nya doktorander

Institutionen för kultur och estetik söker nu två doktorander i idéhistoria, två doktorander i konstvetenskap, två doktorander i litteraturvetenskap, och en doktorand i teatervetenskap.

Just nu problem att söka vissa kurser och program

På grund av en driftstörning går det för tillfället inte att söka till flera av höstterminens kurser och program via antagning.se. Kan du inte anmäla dig till den utbildning du önskar studera, vänligen gör ett nytt försök senare.

Studenten Christofer framför en tegelvägg med murgröna. Foto: Niklas Björling

"Alla har glädje av att läsa konstvetenskap"

Det säger Christofer Wikner, som har läst Konstvetenskap I och II och nu studerar Kandidatprogram i museer och kulturarv. Efter utbildningen kan man välja den kulturella eller den kommersiella vägen.

Svenska Institutet i Rom

Utlysning av platser i konstvetenskapligt fältseminarium i Rom

Höstterminen 2018 utlyser Stiftelsen Svenska Institutet i Rom sex platser för deltagande i ett fältseminarium motsvarande en vecka i Rom. Ansök senast 3 april.

Sara Callahan

Disputation i konstvetenskap: Sara Callahan

Välkommen till Institutionen för kultur och estetik 23 mars när Sara Callahan lägger fram sin avhandling "The Archive Art Phenomenon: History and Critique at the Turn of the Twenty-First Century".

Svenskt kvinnobiografiskt lexikon

Svenskt kvinnobiografiskt lexikon publicerat

Den 8 mars lanserades ett digitalt svenskt kvinnobiografiskt lexikon. Det har utvecklats av professorerna Lisbeth Larsson och Maria Sjöberg, vid Göteborgs universitet. 14 forskare från Institutionen för kultur och estetik har bidragit med artiklar.

Första numret av fanzinet Ordförande.

Ordförande söker nya texter och bilder

Ordförande är ett fanzine för och av studenter på Institutionen för kultur och estetik. Här vill redaktionen publicera skönlitteratur, teori, kritik, forskning, essäer, intervjuer, reportage, recensioner, grafisk konst och allt möjligt annat som kan passa in.

Samarbetsavtal mellan Dramaten och Stockholms universitet firas med billiga biljetter

Nytt samarbete firas med billiga teaterbiljetter

Dramaten och Stockholms universitet har tecknat ett nytt samarbetsavtal och ska nu långsiktigt samarbeta inom forskning och utbildning. Det firas med billiga biljetter till utvalda föreställningar för studenter och personal.

Fredrik Krohn Andersson. Foto: Niklas Björling

Fredrik Krohn Andersson i programmet Stil

Fredrik Krohn Andersson, forskare och lärare i konstvetenskap vid institutionen, gästar Sveriges radio P1:s magasin Stil, för att prata om betong.

Catharina Nolin, konstvetare vid Stockholms universitet.

Catharina Nolin ny professor

Institutionen för kultur och estetik gratulerar Catharina Nolin som har utsetts till professor i konstvetenskap.

Panel discussion during the symposium Performativity and Artistic Practices. Two women and two men.

Video: Performativity and Artistic Practices

Nu finns filmen från det tvärvetenskapliga, internationella symposium om performativitet som arrangerades av institutionen i början av oktober.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Masterprogram i konstvetenskap. Bild på målningen "Apollo and the Muses", 1674.
Masterprogram i teknisk konstvetenskap. Foto: Emmebi Diagnostica Artistica.
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Openlab
Gröna kortet puff
Bebyggelsehistoriska föreningen puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube