Konstvetenskap

Blå ruta med text på: HT20

Webbaserad undervisning hela höstterminen

Med anledning av covid-19 har institutionen beslutat att fortsätta med webbaserad undervisning under resten av höstterminen 2020. I undantagsfall kan campusundervisning förekomma.

Kvinnlig lärare instruerar en manlig och en kvinnlig student vid ett skrivbord. Foto: V Gårdsäter

Institutionen söker universitetslektorer i konstvetenskap

Vi söker universitetslektorer i konstvetenskap för 2–4 tidsbegränsade anställningar. Sista ansökningsdag är den 1 november, 2020.

Bild från sidan 290 of

Digital tools & methods

Välkommen till ett tvärvetenskapligt seminarium online den 6 november arrangerat av Institutionen för kultur och estetik.

Sabrina Nolander Eliasson

Sabrina Norlander Eliasson intervjuad i Utställningskritik

Sabrina Norlander Eliasson, konstvetare vid institutionen, intervjuas om känslor i konstens olika rum i senaste numret av tidskriften Utställningskritik.

Bokstaven i i vitt på mörkblå bakgrund

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Information om universitetets ställningstaganden, frågor och svar, och nyheter om forskning och annat relaterat till coronaviruset.

Drottningholm Court Theatre

Alumn ny chef på Drottningholmsteatern

Anna Karinsdotter, tidigare student vid Institutionen för kultur och estetik, blir VD och konstnärlig ledare på Drottningholmsteatern.

Jessica Sjöholm Skrubbe

Jessica Sjöholm Skrubbe i Bildningspodden live: Frida Kahlo

Bildningspodden bjuder den 8 oktober tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska in till ett samtal på Accelerator om Frida Kahlo. En av gästerna är Jessica Sjöholm Skrubbe, docent i konstvetenskap.

Omslaget till Eros, philia och agape – Kärlekens kulturhistoria, en vänbok till Inga Sanner.

Om kärlekens kulturhistoria i vänbok till Inga Sanner

Eros, philia och agape – Kärlekens kulturhistoria är en vänbok till Inga Sanner, professor i idéhistoria vid institutionen, med idéhistorikerna John Björkman, Victoria Fareld och Anna Källén som redaktörer.

Sonya Petersson

Sonya Petersson om reproduktionsmediet

Konstvetaren Sonya Petersson har skrivit en ny artikel i Konsthistorisk tidskrift. Här nyanserar hon det moderna illustrationsbegreppet genom att undersöka bildreproduktionsteknologiernas betydelse för illustrationen som medieobjekt.

Kvinnlig student i närbild. Hon ler.

Kvällskurser våren 2021 - sök nu

Följande kurser ges på kvällstid vid Institutionen för kultur och estetik, vårterminen 2021. Anmälan är öppen 15 september - 15 oktober. Ytterligare kurser kan tillkomma.

Institutionen för kultur och estetik ligger i bruna tegelbyggnader.

FILM: Välkommen till höstterminen 2020

Välkommen till höstterminen 2020 vid Institutionen för kultur och estetik. Vi är glada att du ska börja studera hos oss. Här möter du ett par av våra studievägledare och får se våra lokaler.

Bild på gröna kortet som ger studenter vid institutionen för kultur och estetik gratisbiljetter

Gröna kortet tar uppehåll

Gröna kortet tar uppehåll under första halvan av höstterminen 2020 (31/8 - 2/11). Detta med anledning av att institutionen på grund av covid-19 fortsätter med webbaserad undervisning under denna period.

Kvinnlig student sitter vid skrivbord och skriver på en laptop. Foto: Niklas Björling

Vad är Athena?

Athena är en webbaserad lär- och samarbetsplattform där du kan kommunicera med lärare och kurskamrater, hämta och lämna inlämningsuppgifter och tentor, få information om schemaändringar och hitta aktuella länkar och kursinformation.

Manlig student sitter vid skrivbord och arbetar vid en bärbar dator.

Rekommendationer vid Zoom-undervisning och användning av kamera

Rekommendationer vid Zoom-undervisning och användning av kamera vid Institutionen för kultur och estetik.

Studenter i teknisk konstvetenskap instrueras av Marco Cardinali.

Masterstudenter med och undersökte centralt verk i universitetets konstsamling

Studenter från institutionens masterprogram i konstvetenskap, teknisk konstvetenskap och konstmuseet, var med när en grupp experter specialiserade på Bruegel den äldre undersökte målningen ”Överfallet”.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Masterprogram i konstvetenskap. Bild på målningen "Apollo and the Muses", 1674.
Masterprogram i teknisk konstvetenskap. Foto: Emmebi Diagnostica Artistica.
Gröna kortet puff
Bebyggelsehistoriska föreningen puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube