Konstvetenskap

  Anna Dahlgren

  Boksläpp: Ny bok om nordisk modefotografi

  Välkommen till boksläpp den 26 mars då Anna Dahlgren, professor i konstvetenskap vid institutionen, presenterar nya antologin ”Fashioned in the North. Nordic histories, Agents, and Images of Fashion Photography“, för vilken hon är redaktör.

  Fredrik Krohn Andersson. Foto: Niklas Björling

  Ågesta, Sverige och kärnkraften

  Välkommen till en öppen föreläsning om svensk kärnkraftshistoria, med arkitekturhistorikern och kulturarvsforskaren Fredrik Krohn Andersson och kulturgeografen Anna Storm.

  Emma Jansson

  Emma Jansson om sin forskning i P4 Dalarna

  Emma Jansson, doktorand i konstvetenskap vid Stockholms universitet, berättar om sitt forskningsprojekt om Anders Zorns material och måleriteknik i Sveriges radios P4 Dalarna.

  Illustration: Sara-Mara/Söderberg Agentur

  Vem vill du ge priset Årets lärare?

  Har du som är student haft en engagerande lärare som inspirerat dig att lära mer? Eller har du som anställd en kollega som gör framstående pedagogiska insatser?

  C-print

  Masterstudent i Curating intervjuad i C-print

  Anne Vigeland, student vid det internationella masterprogrammet i Curating vid Institutionen för kultur och estetik, intervjuas i magasinet C-print.

  Södra huset, Orasis foto

  Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

  Alla studenter och anställda vid Stockholms universitet rekommenderas att följa UD:s avrådan från resor till områden i Kina som drabbats av det nya Coronaviruset. Universitetet bevakar händelseutvecklingen och följer Folkhälsomyndighetens och UD:s rekommendationer.

  Anna Dahlgren

  Anna Dahlgren får Rettigska priset

  Anna Dahlgren, professor i konstvetenskap vid institutionen, är en av två mottagare av Rettigska priset som delas ut av Kungl. Vitterhetsakademien.

  Tanja Schult

  Tanja Schult om minnet av Förintelsen i ny artikel

  Tanja Schult, docent i konstvetenskap vid institutionen, har skrivit en artikel i senaste numret av tidskriften Liminalities: A Journal of Performance Studies volume 16, issue 1 (2020).

  Carina Rech

  Carina Rech får forskningsmedel från Torsten Söderbergs Stiftelse

  Institutionen gratulerar Carina Rech, doktorand i konstvetenskap, som får forskningsmedel från Torsten Söderbergs Stiftelse.

  Studenter i teknisk konstvetenskap instrueras av Marco Cardinali.

  Masterstudenter med och undersökte centralt verk i universitetets konstsamling

  Studenter från institutionens masterprogram i konstvetenskap, teknisk konstvetenskap och konstmuseet, var med när en grupp experter specialiserade på Bruegel den äldre undersökte målningen ”Överfallet”.

  Panel discussion during the symposium Performativity and Artistic Practices. Two women and two men.

  Video: Performativity and Artistic Practices

  Nu finns filmen från det tvärvetenskapliga, internationella symposium om performativitet som arrangerades av institutionen i början av oktober.

  Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

  Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

  Masterprogram i konstvetenskap. Bild på målningen "Apollo and the Muses", 1674.
  Masterprogram i teknisk konstvetenskap. Foto: Emmebi Diagnostica Artistica.
  Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
  Gröna kortet puff
  Bebyggelsehistoriska föreningen puff

  Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube