Litteraturvetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för kultur och estetik
  4. Litteraturvetenskap
Studenter på brygga vid Brunnsviken

Öppettider under sommaren

Institutionen för kultur och estetik har stängt från och med den 20 juni och öppnar igen den 20 augusti.

Bild: Wikimedia commons.

Janina Orlov ny i ALMA-juryn

Janina Orlov, litteraturvetare vid Institutionen för kultur och estetik, är ny ledamot i juryn som utser Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA).

Den 13 juli öppnar vi för sen anmälan till många av våra utbildningar i höst. Foto: Viktor Gårdsäter

Sen anmälan öppnar 13 juli

Missade du att söka till någon av våra utbildningar inför höstterminen? De flesta av våra kurser och program öppnar igen för sen anmälan under förmiddagen den 13 juli.

Elina Druker

Elina Druker i samtal med Jacqueline Woodson

Årets ALMA-pristagare Jacqueline Woodson gästade Kulturhuset Stadsteatern för ett öppet samtal lett av Elina Druker, professor i litteraturvetenskap.

Anezka Kuzmicova, forskare i litteraturvetenskap.

Ny artikel av Anezka Kuzmicova

Litteraturvetaren Anezka Kuzmicova är huvudförfattare till en ny artikel utgiven av tidskriften “Convergence: The International Journal of Research into New Media Technologies”.

Frida Beckman

Frida Beckman i Bildningspodden

Frida Beckman, litteraturvetare vid Institutionen för kultur och estetik, gästar senaste avsnittet av Bildningspodden som handlar om postmodernismen.

Bokomslaget till Ester Blenda Nordströms En piga bland pigor. Foto: Bakhåll

Ny kurs om det dokumentära och litteraturen

Läser du helst litteratur med journalistiska, historiska och biografiska verklighetsanspråk? Vill du förstå debatten om fakta och fiktion i samtidslitteraturen och hur den historiska bakgrunden ser ut? Då ska du anmäla dig till vår nya kvällskurs Det dokumentära och litteraturen.

Axel Englund

Ny översättning av Axel Englund

Axel Englund, docent i litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik, har utkommit med en översättning av Samuel Taylor Coleridges "The Rime of the Ancient Mariner" (Ellerströms, 2018).

Böcker i bokhylla

Att plugga litteraturvetenskap

Om du väljer att studera litteraturvetenskap vid Stockholms universitet kan du se fram emot en utbildning med stimulerande texter och diskussioner, lärorika föreläsningar och många timmars fantastiska läsupplevelser. För att få ut så mycket som möjligt av dina studier finns det några saker som kan vara bra att veta.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Per Israelsson, doktorand litterturvetenskap

Se Per Israelsons föreläsning i SU Play

Nu finns litteraturvetaren Per Israelsons öppna föreläsning som han höll vid Kungliga Operan den 31 oktober att se i SU Play.

Masterprogram i litteraturvetenskap startsida puff
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Openlab
Gröna kortet puff
Ledande litteratur puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube