Litteraturvetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för kultur och estetik
  4. Litteraturvetenskap
Fotograf: Niklas Björling

Institutionen söker studievägledare och administratör i litteraturvetenskap

Institutionen för kultur och estetik söker en studievägledare och administratör i litteraturvetenskap för tidsbegränsad anställning. Sista ansökningsdag är den 28 april, 2019. Ref.nr SU FV-1284-19.

Texten narrative i silver på ornament

Situated Narratologies

Grundarna av feministisk narrativ teori, Susan S. Lanser och Robyn R. Warhol besöker Institutionen. De håller varsin öppen föreläsning följt av en workshop för seniora forskare och doktorander.

Kvinnlig student i närbild. Hon ler.

Sen anmälan öppnar 15 juli

Den 15 april var sista anmälningsdagen till höstterminen 2019. Men från och med den 15 juli ges en ny chans. Då kan du söka till kurser och program vid Institutionen för kultur och estetik där det kan finnas platser kvar efter första urvalet.

Omslag Henry Parland Prosa

“Prosa” - ny bok med Henry Parlands samtliga korta berättande texter

Nu kommer Henry Parlands prosatexter ut i vetenskaplig utgåva. Det är andra delen av Henry Parlands Skrifter, för vilken Per Stam, docent i litteraturvetenskap, är huvudredaktör.

Bart Moeyaert

Bart Moeyaert får ALMA-priset

Den flamländske författaren Bart Moeyaert tilldelas Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) 2019. Det tillkännagav juryns ordförande Boel Westin idag.

Elina Druker

Elina Druker intervjuas i P1

Elina Druker, professor i litteraturvetenskap, särskilt barn- och ungdomslitteratur, medverkar i ett inslag om högläsning för barn, sänt av Sveriges radios P1.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Per Israelsson, doktorand litterturvetenskap

Se Per Israelsons föreläsning i SU Play

Nu finns litteraturvetaren Per Israelsons öppna föreläsning som han höll vid Kungliga Operan den 31 oktober att se i SU Play.

Masterprogram i litteraturvetenskap startsida puff
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Openlab
Gröna kortet puff
Ledande litteratur puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube