Litteraturvetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för kultur och estetik
  4. Litteraturvetenskap
Omslaget till World Literatures: Exploring the Cosmopolitan-Vernacular Exchange

Världslitteratur-programmets första bok

Forskningsprogrammet "Världslitteraturer – kosmopolitisk och vernakulär dynamik" har nyss publicerat sin första bok, “World Literatures: Exploring the Cosmopolitan-Vernacular Exchange”. Den finns fritt tillgänglig att läsa på nätet.

Saffransbullar på vitt fat mot röd bakgrund. Foto: Tommy Alvén / Mostphotos

Julfika för studenter

Välkommen till vårt bibliotek den 12 december kl. 16-18 när studievägledarna bjuder in till julfika för alla institutionens studenter.

Bild: Wikimedia commons.

Janina Orlov är Årets Sverigefinne

Janina Orlov, litteraturvetare vid Institutionen för kultur och estetik och översättare, har utsetts till Årets Sverigefinne av Sisuradion vid Sveriges Radio.

Manlig student sitter och läser.

Sen anmälan till VT19 öppnar 14 december

Den 15 oktober var sista anmälningsdagen till vårterminen 2019. Vissa kurser där det kan finnas platser öppnar igen för sen anmälan den 14 december.

Anna Cullhed

Ny artikel av Anna Cullhed

Anna Cullhed, professor i litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik, har skrivit en artikel i 2018 års upplaga av tidskriften “Sjuttonhundratal. Nordic Yearbook for Eighteenth-Century Studies”.

Omslaget till Deleuze och litteraturen

Litteraturvetare från institutionen i ny Deleuze-antologi

Frida Beckman, Ingemar Haag, Jan Holmgaard, och Daniel Pedersen har skrivit kapitel i den nya antologin “Deleuze och litteraturen“.

Lydia Wistisen

Om skräpestetik i Barbro Lindgren-böcker

Lydia Wistisen medverkar med en artikel i temanumret “Den nordiska barnboken runt 1968” i tidskriften Barnboken.

Elina Druker

Elina Druker i SVT:s Uutiset

Elina Druker, professor i barn- och ungdomslitteratur vid institutionen, intervjuades i det finskspråkiga nyhetsprogrammet Uutiset i SVT den 14 november om betydelsen av högläsning för barn.

Elisabeth Mansén och Jennie Nell.

Mansén och Nell i Bildningspodden

Jennie Nell, litteraturforskare, och Elisabeth Mansén, professor i idéhistoria, båda vid Institutionen för kultur och estetik, gästar senaste avsnittet av Bildningspodden som handlar om Jean-Jacques Rousseau.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Per Israelsson, doktorand litterturvetenskap

Se Per Israelsons föreläsning i SU Play

Nu finns litteraturvetaren Per Israelsons öppna föreläsning som han höll vid Kungliga Operan den 31 oktober att se i SU Play.

Masterprogram i litteraturvetenskap startsida puff
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Openlab
Gröna kortet puff
Ledande litteratur puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube