Litteraturvetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för kultur och estetik
  4. Litteraturvetenskap

Borttappad kursflik i Mondo?

Sedan någon vecka har vi upplevt problem med att kursflikar i Mondo försvinner för studenter, för att sedan komma tillbaka någon timme senare. Problemet är felanmält och under behandling.

Illustration: Sara-Mara/Söderberg Agentur

Vem vill du se som Årets lärare 2018?

Har du som student haft en engagerande lärare som inspirerat dig? Eller har du som anställd en kollega som gör framstående pedagogiska insatser? Med en nominering till det pedagogiska priset – Årets lärare 2018 har du chans att lyfta och premiera just din eller er lärare.

Bodin och Pedersen i föredragsserie i vår

Litteraturvetarna Helena Bodin och Daniel Pedersen är två av talarna i föreläsningsserien "Ekelöf och den kvinnliga aspekten" på ABF-huset under våren.

Elina Druker

Elina Druker ny professor i litterarurvetenskap

Institutionen för kultur och estetik gratulerar Elina Druker som har utsetts till professor i litteraturvetenskap, med inriktning på barn- och ungdomslitteratur.

European Romantic Review

Konferensbidrag publicerade i European Romantic Review

Sju av bidragen till konferensen Romantiska scener, som arrangerades vid institutionen hösten 2015, finns nu publicerade i den internationella digitala tidskriften European Romantic Review, Volume 29 Issue 1.

Böcker i bokhylla

Att plugga litteraturvetenskap

Om du väljer att studera litteraturvetenskap vid Stockholms universitet kan du se fram emot en utbildning med stimulerande texter och diskussioner, lärorika föreläsningar och många timmars fantastiska läsupplevelser. För att få ut så mycket som möjligt av dina studier finns det några saker som kan vara bra att veta.

Sen anmälan är nu öppen

Nu håller vi öppet för sen anmälan

Sista anmälningsdag till vårterminen 2018 var den 16 oktober. Men från och med den 15 december ges en ny chans att söka till en del av vårens kurser vid Institutionen för kultur och estetik.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Per Israelsson, doktorand litterturvetenskap

Se Per Israelsons föreläsning i SU Play

Nu finns litteraturvetaren Per Israelsons öppna föreläsning som han höll vid Kungliga Operan den 31 oktober att se i SU Play.

Masterprogram i litteraturvetenskap startsida puff
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Gröna kortet puff
Ledande litteratur puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube