Litteraturvetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för kultur och estetik
  4. Litteraturvetenskap
Två kvinnliga studenter sitter med varsin kopp kaffe. Foto: Eugenio Marongiu

Ansök om nominering till utbytesstudier genom Erasmus+

Nu kan du som student vid Institutionen för kultur och estetik ansöka om nominering till utbytesstudier i Europa till höstterminen 2019 eller läsåret 2019-2020 genom Erasmus+. Sök senast den 15 mars.

En stege framför en bokhylla.

Callahan och Hübben får stipendier

Sara Callahan, konstvetare, och Kelly Hübben, litteraturvetare, båda vid Institutionen för kultur och estetik, tilldelas stipendier av Anna Ahlströms och Ellen Terserus Stiftelse.

Äldretextseminariet

Äldretextseminariet inleder vårterminen med dubbelseminarium

Courtly Song Re-made: Political Parodies from thirteenth-century France, med Meghan Quinlan, och Sociopolitical Literature in Wladyslaw Konstanty Wituski’s Book Collection at Skokloster Castle, med Joanna Zatorska-Rosén.

Anna Cullhed

Katastrofens medium. Medea som text, genre och föreställning 1750-1800

Anna Cullhed, professor i litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik, håller en öppen föreläsning vid 1700-talsseminariet vid Uppsala universitet den 20 februari.

Studievägledare i musikvetenskap och teatervetenskap pratar med intresserade.

Träffa oss vid Öppet hus 12 mars

Välkommen till en eftermiddag fylld av information och inspiration inför ditt studieval - Öppet hus vid Stockholms universitet.

Illustration: Sara-Mara/Söderberg Agentur

Vem vill du se som Årets lärare 2019?

Har du som är student haft en engagerande lärare som inspirerat dig att lära mer? Eller har du som anställd en kollega som gör framstående pedagogiska insatser? Med en nominering till det pedagogiska priset - Årets lärare 2019 - har du chansen att lyfta fram och premiera just din eller er lärare.

Kvinnlig student med hörlurar sitter och läser. Foto: Viktor Gårdsäter

Nu håller vi öppet för sen anmälan

Den 15 oktober var sista anmälningsdagen till vårterminen 2019. Men från och med den 14 december ges en ny chans att söka till en del av vårens kurser vid Institutionen för kultur och estetik. Nu håller vi öppet för sen anmälan.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Per Israelsson, doktorand litterturvetenskap

Se Per Israelsons föreläsning i SU Play

Nu finns litteraturvetaren Per Israelsons öppna föreläsning som han höll vid Kungliga Operan den 31 oktober att se i SU Play.

Masterprogram i litteraturvetenskap startsida puff
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Openlab
Gröna kortet puff
Ledande litteratur puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube