Stockholms universitet har beslutat att inte hålla öppet hus 11 mars 2020.

Evenemanget flyttas fram, ny tidpunkt är ännu inte bestämd. Anledningen är att Folkhälsomyndigheten ser tecken på allmän samhällsspridning av det nya coronaviruset i Region Stockholm och att risknivån höjts.

För frågor om Öppet hus, kontakta info@su.se.

Övriga verksamheter bedrivs som vanligt i nuläget, för information om övriga evenemang kontakta ansvarig arrangör.

Information om det nya coronaviruset till studenter och medarbetare

Kille och tjej pratar med varandra vid ett bokbord. Hon visar honom något på ett papper.
Foto: Niklas Björling / Stockholms universitet

Under Öppet hus hålls en stor mässa med bokbord där alla ämnen vid universitetet finns representerade. Våra studenter, lärare, studie- och karriärvägledare och andra medarbetare svarar gärna på frågor och ger tips och nyttig information inför framtida studieval.

Prova på-föreläsningar och guidade turer

Det ges också en mängd prova på-föreläsningar i olika ämnen och informationspass på teman som rör universitetsstudier. Du kan även se dig omkring på vårt stora campus och följa med på en guidad tur.

Ställ frågor till oss

Du träffar representanter från idéhistoria, konstvetenskap, litteraturvetenskap, musikvetenskap och teatervetenskap. Ta chansen att prata med våra studievägledare, du hittar oss på mässan i Södra huset, hus A-F.

Lydia Wistisen står utomhus. Hon ler och vinden blåser tag i hennes hår.
Lydia Wistisen. Foto: Amanda Forssblad

Testa litteraturvetenskap

Hur är det att studera litteraturvetenskap? Prova själv när vår lärare och forskare Lydia Wistisen håller en öppen föreläsning.

Tid: Kl. 16.30–17.00

Lokal: Hörsal 9, Hus D

Om föreläsningen

Betongbarn: Miljonprogrammet i svensk barn- och ungdomslitteratur

1965 lanserades Miljonprogrammet, en miljon nya bostäder skulle byggas under de kommande tio åren. Programmet förändrade levnadsvillkoren för Sveriges befolkning i grunden, aldrig tidigare hade så många människor levt utanför stadskärnan i hög- eller radhus. Hur skulle det gå för dem som växte upp där? Den frågan har många författare ställt sig och i det här föredraget får du höra mer om deras olika svar. Här du höra om miljonprogrammet i barn- och ungdomslitteraturen, från 1970-talets miljökritiska bilderböcker, via 1990-talets dystopiska gängskildringar, till dagens berättelser om skjutningar, graffiti och kärlek.

Hela dagens program

Här är all info om Öppet hus.