För att välja grupp måste du först vara registrerad på kursen. Information om hur du registrerar dig. Du anmäler dig sedan till önskad grupp via ”Gruppval” i vänstermenyn på kursens Mondosida, här mondo.su.se. Du loggar in med ditt universitetskonto, som du skapar här aktivera.su.se

Varje grupp och fördjupningskurs har ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gälle. Om du inte väljer en grupp kommer du att bli placerad i den grupp det finns plats kvar i.

Litteraturvetenskap I

Om du läser kursen på helfart och dagtid finns det tre grupper att välja på, läser du på halvfart och kvällstid är det två grupper. Grupperna skiljer sig endast åt vad gäller schemaläggning. Kolla schemat för att se vilken grupp som passar dig bäst. Läs mer om Litteraturvetenskap I. Du kan välja grupp så fort du registrerat dig på kursen!

Litteraturvetenskap II

Om du läser kursen på helfart och dagtid finns det tre grupper att välja på för de inledande kurserna. Dessa grupper skiljer sig endast åt vad gäller schemalägganing. Senare under terminen kommer gruppvalet för fördjupningskurserna öppna, då kan du välja vilket ämne du vill fördjupa dig i. Du meddelas om det via mondo.

Läser du kursen på halvfart och kvällstid har du två grupper att välja på för de inledande kurserna. Valet av fördjupning görs först nästa termin. Läs mer om Litteraturvetenskap II.

Grupperna för de inledande kurserna kan väljas så fort du registrerat dig!

Kandidatkursen i litteraturvetenskap

Gruppvalet sker lite senare än för de andra kurserna. Från den 17 januari kan du välja vilken fördjupning du vill ha. Du som läser kandidatkursen på halvfart behöver inte göra något val. Inriktningar att välja på denna termin är:

  • Genusteoretisk litteraturvetenskap
  • Svensk litteratur från mellankrigstiden
  • Den moderna ungdomsromanen

Läs mer om litteraturvetenskap kandidatkurs.

Det är först till kvarn som gäller även på fördjupningarna, så välj grupp så snart som möjligt.