En mängd olika gamla foton, över dem ett blått sken.

Institutionen för kultur och estetik är en av de större institutionerna inom Humanistiska fakulteten med ca 140 anställda och ca 1000 studenter per läsår. Konstvetenskapen finns i Manne Siegbahn-husen tillsammans med de andra ämnena inom Institutionen för kultur och estetik (IKE); idéhistoria, litteraturvetenskap, musikvetenskap och teatervetenskap samt kulturarvsstudier och curating.

Som forskningsämne karaktäriseras konstvetenskap vid IKE av stor tematisk, teoretisk och kronologisk bredd, med ett trettiotal verksamma doktorander, lektorer, forskare och professorer.

Forskarutbildningsämne

Den utlysta doktorandanställningen i konstvetenskap är en del av forskningsprojektet Deltagande i det visuella kulturarvet. Metadata, återanvändning och tvärvetenskap som finansieras av Vetenskapsrådet 2019-2023.

Läs hela annonsen och ansök här.

Om Metadata Culture (extern länk).