Elina Druker och Ojunbagambyn Cundui står vid en vägg dekorerad med bilder från Astrid Lindgren-verk
Elina Druker, professor i litteraturvetenskap, och Ojunbagambyn Cundui, barnboksförfattare och barnlitteraturforskare.

Föreläsningarna är en del av en svensk vetenskaps- och kulturvecka som uppmärksammar 55 år av diplomatiska förbindelser mellan Sverige och Mongoliet. Även Sveriges ambassadör i Kina, Helena Sångeland, och kulturråd i Peking, Mathias Lafolie, deltog i evenemanget, liksom svenska forskare inom arkeologi och filmvetenskap.

Veckan avslutades med en barnteaterföreställning av olika Astrid Lindgren-berättelser.

Om Elina Druker

Elina Druker är professor i litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik, särskilt barn- och ungdomslitteratur. Hon har främst ägnat sig åt forskning inom barnlitteratur, modernism och avantgarde med tonvikt på relationer mellan olika medier.