Jacqueline Woodson. Foto: Marty Umans

Den amerikanska författaren Jacqueline Woodson skriver framförallt för ungdomar men även för vuxna och barn. Rasism, segregation, ekonomiska orättvisor, social utsatthet, fördomar och sexuell identitet är återkommande teman i hennes böcker. Hon tilldelades tidigare i år Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Själva prisutdelningen ägde rum den 28 maj vid en ceremoni på Konserthuset.

Se samtalet i UR play

Under pristagarveckan arrangerade Kulturrådet och Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) ett publikt samtal, som går att se i efterhand i UR play.

Till sidan för programmet på UR:s hemsida.

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) är världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Två av medlemmarna i juryn som utser pristagaren är medarbetare vid Institutionen för kultur och estetik, professorerna Elina Druker och Boel Westin, den senare juryns ordförande.