Jacqueline Woodson. Foto: Marty Umans

Den amerikanska författaren Jacqueline Woodson skriver framförallt för ungdomar men även för vuxna och barn. Rasism, segregation, ekonomiska orättvisor, social utsatthet, fördomar och sexuell identitet är återkommande teman i hennes böcker. Hon tilldelades tidigare i år Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Prisutdelningen äger rum den 28 maj vid en ceremoni på Konserthuset.

Fri entré. Mer information på Kulturhuset Stadsteaterns hemsida. Till Facebookeventet.

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) är världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Två av medlemmarna i juryn som utser pristagaren är medarbetare vid Institutionen för kultur och estetik, professorerna Elina Druker och Boel Westin, den senare juryns ordförande.