Elisabeth Mansén och Jennie Nell.
Elisabeth Mansén och Jennie Nell är båda verksamma som forskare vid Institutionen för kultur och estetik, där avsnittet också spelades in.

Avsnittet spelades in inför publik i det öppna evenemanget “Bildningspodden live” i biblioteket i Manne Siegbahnhusen, vid Institutionen för kultur och estetik den 4 oktober. Ett 30-tal gäster fick då höra ett samtal om en av den moderna historiens viktigaste tänkare. Vad gick hans tänkande i stort ut på? Och hur relevanta är hans idéer idag?

Lyssna på avsnittet i Soundcloud.

Om Bildningspodden

I Bildningspodden kan du höra några av landets ledande forskare i samtal om en historisk person, företeelse, idéströmning eller konstverk. Ämnena kan vara naturligt aktualiserade av något i nyhetsrapporteringen, men de flesta är bara brännande intressanta i sin tidlöshet. Målgruppen är alla nyfikna lyssnare som vill bättra på sin allmänbildning på ett tillgängligt och underhållande sätt. 

Bildningspodden produceras av Magnus Bremmer (som disputerade i litteraturvetenskap vid institutionen 2015) för Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet. 

Bildningspoddens hemsida.