Varje år håller the International Federation for Theatre Research konferens, och 2016 års upplaga arrangerades på Stockholms universitet. Den hade temat "Presenting the Theatrical Past. Interplays of Artefacts, Discources and Practices". Konferensen tog avstamp i 250-årsjubiléet av Drottningholms slottsteater, men temat omfattade även historiografi och teaterhistoriska teman ur ett brett perspektiv.

Opening Ceremony of the IFTR Conference 2016

Se invigningen av konferensen här.

"The Museum in Transition - How Do Performing Artists Affect Historiography?"

Se keynoteföreläsningen av Gabriele Brandstetter, professor i teater- och dansvetenskap  vid Freie Universität Berlin, här.

"Presenting the Theatre of Drottningholm"

Se keynoteföreläsningen av David Wiles, professor i drama vid University of Exeter, Storbritannien, här

"Ārai-te-uru: ‘Through the Veil’ - Traditional Māori Storytelling and Transformation"

Se keynoteföreläsningen av Te Ahukaramū Charles Royal, fil.dr., kompositör, och biträdande museichef vid Te Papa Museum of New Zeeland här.

Han gav ett maoriskt perspektiv på berättande och historieskrivning i sin föreläsning.

"History as a Work"

Se keynoteföreläsningen av Dorthe Jørgensen, professor i filosofi och idéhistoria vid universitetet i Århus här.

Hon talade i sin föreläsning om förhållandet mellan filosofi och historieskrivning med utgångspunkt i en klassisk tradition.