Scenkonstbiennalen äger rum i Sundsvall och Härnösand den 14–19 maj.

Rebecca Brinch, fil.dr, deltar i evenemanget “Forskning och metoder inom scenkonstområdet för barn och unga”, i Sundsvall den 15 maj. Fyra forskningsprojekt och metoder inom scenkonstområdet för barn och unga presenteras. Brinch pratar om sin avhandling Att växa sidledes. Tematik, barnsyn och konstnärlig gestaltning i Suzanne Ostens scenkonst för unga

Professor Karin Helander är en av de medverkande i Unga Klaras seminarium i Sundsvall den 16 maj, “Vem är barn, feminist, och antirasist om tio år?” Det blir en omvärldsanalys om det kulturpolitiska landskapet i Sverige. Helander är också en av programledarna för Scenpodden, som spelas in inför publik under biennalen den 15 maj.

Professor Tiina Rosenberg samtalar om systerskap, bastukultur och förtrolighet med Johanna Salander, konstnärlig ledare för Ögonblicksteatern i Umeå. Programpunkten heter “Scenkonst och systerskap - ett samtal i bastuklubben med Tiina Rosenberg”, och sker den 17 maj i Sundsvall. 

Scenkonstbiennalen arrangeras av Scensverige tillsammans med värdinstitutionen Scenkonst Västernorrland med stöd av Kulturrådet, Region Västernorrland, Sundsvalls och Härnösands kommun och Svenska Institutet.

Hela programmet på Scenkonstbiennalens hemsida.