Pressbild från Ifiginia i Aulis av Jon Fosse
Dramaten och Stockholms universitet samverkar på olika sätt, ett av dem är genom kursen Samtida scenkonst vid Institutionen för kultur och estetik i höst. Pressbild från uppsättningen Ifiginia i Aulis av Jon Fosse, vid Dramaten.

Studenterna kommer arbeta med uppsättningarna av Jon Fosses Ifiginia i Aulis och Tora von Platens Fedra/Hippolytos genom att undersöka dramaturgi, regi, produktionsprocesser, ekonomi, visuell gestaltning, marknadsföring med mera.

Träffa scenograf och dramatiker

Studenterna får en chans att på plats studera teaterns inre arbete. De kommer i undervisningen bland annat att träffa scenograf, regissör, dramatiker, dramaturg, och kostymör från Dramaten i sitt grupparbete. Och sedan se de färdiga uppsättningarna.

Den stora institutionsteatern kommer också att jämföras med den fria gruppen Turteatern och dess höstproduktion.

Öppnar för sen anmälan i sommar

Både kandidatprogrammet och kursen Teatervetenskap I öppnar för sen anmälan till höstterminen 2019 den 15 juli.

Till våra utbildningar i teatervetenskap.