Teatervetenskap

Just nu problem att söka vissa kurser och program

På grund av en driftstörning går det för tillfället inte att söka till flera av höstterminens kurser och program via antagning.se. Kan du inte anmäla dig till den utbildning du önskar studera, vänligen gör ett nytt försök senare.

Patrick Primavesi

Patrick Primavesi gästar Stockholms universitet

Välkommen till den öppna föreläsningen "Site Specific Performance between Urban Environment, Global Context and Mobile Media Technologies", den 21 mars vid Institutionen för kultur och estetik.

Hannes Meidal. Foto: Elsa Helin

Studierna gav självförtroende

Skådespelaren Hannes Meidal läste teatervetenskap och idéhistoria hos oss. Även om siktet var inställt på teaterhögskolan och att arbeta praktiskt som skådespelare har han haft nytta av de teoretiska studierna och att få utveckla sin analytiska sida. –Inte minst självförtroendemässigt, när det gäller att kunna söka information och skriva själv, säger han. Läs teatervetenskap hos oss i vår! Vi öppnar för sen anmälan nu på fredag 15 december.

Frida, teatervetenskap

Hur är det att läsa teatervetenskap?

Hej! Jag heter Frida och har ett starkt intresse för teater. Detta fick mig att börja studera Teatervetenskap på Stockholms universitet. Vill du också ha en chans att fördjupa dig i teater? 

Samarbetsavtal mellan Dramaten och Stockholms universitet firas med billiga biljetter

Nytt samarbete firas med billiga teaterbiljetter

Dramaten och Stockholms universitet har tecknat ett nytt samarbetsavtal och ska nu långsiktigt samarbeta inom forskning och utbildning. Det firas med billiga biljetter till utvalda föreställningar för studenter och personal.

Svenskt kvinnobiografiskt lexikon

Svenskt kvinnobiografiskt lexikon publicerat

Den 8 mars lanserades ett digitalt svenskt kvinnobiografiskt lexikon. Det har utvecklats av professorerna Lisbeth Larsson och Maria Sjöberg, vid Göteborgs universitet. 14 forskare från Institutionen för kultur och estetik har bidragit med artiklar.

Omslaget till ”Theatre and the Popular”

Nytt nummer av Nordic Theatre Studies

Tidskriften Nordic Theatre Studies har kommit ut med ett nytt nummer med titeln ”Theatre and the Popular” . Från Institutionen för kultur och estetik medverkar teatervetarna Rikard Hoogland, Daria Skjoldager-Nielsen, och Kim Skjoldager-Nielsen.

Första numret av fanzinet Ordförande.

Ordförande söker nya texter och bilder

Ordförande är ett fanzine för och av studenter på Institutionen för kultur och estetik. Här vill redaktionen publicera skönlitteratur, teori, kritik, forskning, essäer, intervjuer, reportage, recensioner, grafisk konst och allt möjligt annat som kan passa in.

Panel discussion during the symposium Performativity and Artistic Practices. Two women and two men.

Video: Performativity and Artistic Practices

Nu finns filmen från det tvärvetenskapliga, internationella symposium om performativitet som arrangerades av institutionen i början av oktober.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Den internationella teaterkonferensen arrangerades på Stockholms universitet den 13-17 juni 2016

Invigningen och keynotes från teaterkonferensen

Se keynoteföreläsningarna från och invigningen av den internationella konferensen för teaterforskare som hölls på Campus Frescati 2016, arrangerad av teatervetenskapen på Institutionen för kultur och estetik.

Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Masterprogram i teatervetenskap
Nomad startsida puff
Openlab
Gröna kortet puff
http://www.tdvf.se/

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube