Teatervetenskap

Humanistvillan

Förmiddagens besökstid vid expeditionen inställd 17 januari

Förmiddagens besökstid vid studentexpeditionen vid Institutionen för kultur och estetik är inställd torsdagen den 17 januari på grund av sjukdom. Välkommen att besöka oss i eftermiddag mellan kl. 13.30-15.30 - och som vanligt - att mejla.

Photo: Heather Sincavage

This was the silence I wanted to break in you

Välkommen till ett performance och videokonstutställning curerat av studenter vid det internationella masterprogrammet i teatervetenskap och performancestudier.

Kvinnlig student med hörlurar sitter och läser. Foto: Viktor Gårdsäter

Nu håller vi öppet för sen anmälan

Den 15 oktober var sista anmälningsdagen till vårterminen 2019. Men från och med den 14 december ges en ny chans att söka till en del av vårens kurser vid Institutionen för kultur och estetik. Nu håller vi öppet för sen anmälan.

Karin Helander. Foto: Eva Dalin

Karin Helander ny ständig sekreterare för Kungl. Vitterhetsakademien

Karin Helander, professor i teatervetenskap vid Institutionen för kultur och estetik, är ny ständig sekreterare för Kungl. Vitterhetsakademien.

Rebecca Brinch.

Barnförbjudet? Om Suzanne Ostens scenkonst för unga

Rebecka Brinch, teatervetare vid Institutionen för kultur och estetik, håller en öppen föreläsning om sin avhandling den 20 februari.

Kvinna skriver på tangentbord på bärbar dator.

Webbregistreringen för våren öppen

Nu är webbregistreringen för antagna studenter vid Institutionen för kultur och estetik till vårterminen 2019 öppen. Kom ihåg att du måste registrera dig för att inte förlora din plats.

Manlig student sedd snett bakifrån med en bok i handen och en bärbar dator på bordet.

Studera med funktionsnedsättning

Stockholms universitet erbjuder dig som har en dokumenterad varaktig funktionsnedsättning särskilt pedagogiskt stöd under studierna.

Kvinnlig student sitter vid skrivbord och skriver på en laptop. Foto: Niklas Björling

Vad är Mondo?

Mondo är en webbaserad lär- och samarbetsplattform där du kan kommunicera med lärare och kurskamrater, hämta och lämna inlämningsuppgifter och tentor, få information om schemaändringar och hitta aktuella länkar och kursinformation.

Hannes Meidal. Foto: Elsa Helin

Studierna gav självförtroende

Skådespelaren Hannes Meidal läste teatervetenskap och idéhistoria hos oss. Även om siktet var inställt på teaterhögskolan och att arbeta praktiskt som skådespelare har han haft nytta av de teoretiska studierna och att få utveckla sin analytiska sida. –Inte minst självförtroendemässigt, när det gäller att kunna söka information och skriva själv, säger han. Läs teatervetenskap hos oss i vår, sök senast 15 oktober.

Frida, teatervetenskap

Hur är det att läsa teatervetenskap?

Hej! Jag heter Frida och har ett starkt intresse för teater. Detta fick mig att börja studera teatervetenskap på Stockholms universitet. Vill du också ha en chans att fördjupa dig i teater? 

Panel discussion during the symposium Performativity and Artistic Practices. Two women and two men.

Video: Performativity and Artistic Practices

Nu finns filmen från det tvärvetenskapliga, internationella symposium om performativitet som arrangerades av institutionen i början av oktober.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Den internationella teaterkonferensen arrangerades på Stockholms universitet den 13-17 juni 2016

Invigningen och keynotes från teaterkonferensen

Se keynoteföreläsningarna från och invigningen av den internationella konferensen för teaterforskare som hölls på Campus Frescati 2016, arrangerad av teatervetenskapen på Institutionen för kultur och estetik.

Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Masterprogram i teatervetenskap
Nomad startsida puff
Openlab
Gröna kortet puff
Scenpodden.se
http://www.tdvf.se/

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube