Teatervetenskap

Rebecca Brinch.

Barnets inre i fokus i Suzanne Ostens scenkonst för unga

Rebecca Brinch disputerade nyligen och i avhandlingen lyfter hon fram Suzanne Ostens teater för unga som ett inlägg i den politiska debatten om barnkultur och om barnets position i samhället i stort.

Magnus Tessing Schneider

Forskningsmedel till projekt om italiensk 1700-talsopera

Teatervetaren Magnus Tessing Schneider får 2 772 000 kronor i anslag från Vetenskapsrådet till ett forskningsprojekt om italiensk opera på 1700-talet, med fokus på librettisten Ranieri Calzabigi.

Kvinnlig student. Foto: Niklas Björling

Ansök om utbytesstudier 2019-2020

Upptäck världen som student! Ansökningsperioden om utbytesplatser genom Stockholms universitets centrala avtal för höstterminen 2019 eller läsåret 2019-2020 är öppen till och med den 5 december, 2018.

Manlig student sitter och läser.

Sen anmälan till VT19 öppnar 14 december

Den 15 oktober var sista anmälningsdagen till vårterminen 2019. Vissa kurser där det kan finnas platser öppnar igen för sen anmälan den 14 december.

Manlig student lyssnar.

Välkommen till informationsmöten om utlandsstudier

Kom och lyssna på när Studentavdelningen berättar om vilka möjligheter Stockholms universitet erbjuder när det gäller utbytesstudier, praktik och MFS.

Gröna kortet - ett förmånskort för registrerade studenter vid Institutionen för kultur och estetik

Nytt: Spritmuseum på Gröna Kortet

Nu är Gröna kortet uppdaterat med ännu ett fint erbjudande till registrerade studenter på Institutionen för kultur och estetik – halva studententrén på onsdagkvällar.

Tiina Rosenberg. Photo: Eva Dalin

Tiina Rosenberg intervjuad i SVT:s Uutiset

Tiina Rosenberg, professor i teatervetenskap vid institutionen, intervjuades i det finskspråkiga nyhetsprogrammet Uutiset i SVT den 18 oktober om sin nya bok om konstnärliga och identitetspolitiska insatser i scenkonsten.

Frida, teatervetenskap

Hur är det att läsa teatervetenskap?

Hej! Jag heter Frida och har ett starkt intresse för teater. Detta fick mig att börja studera Teatervetenskap på Stockholms universitet. Vill du också ha en chans att fördjupa dig i teater? 

Panel discussion during the symposium Performativity and Artistic Practices. Two women and two men.

Video: Performativity and Artistic Practices

Nu finns filmen från det tvärvetenskapliga, internationella symposium om performativitet som arrangerades av institutionen i början av oktober.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Den internationella teaterkonferensen arrangerades på Stockholms universitet den 13-17 juni 2016

Invigningen och keynotes från teaterkonferensen

Se keynoteföreläsningarna från och invigningen av den internationella konferensen för teaterforskare som hölls på Campus Frescati 2016, arrangerad av teatervetenskapen på Institutionen för kultur och estetik.

Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Masterprogram i teatervetenskap
Nomad startsida puff
Openlab
Gröna kortet puff
Scenpodden.se
http://www.tdvf.se/

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube