Teatervetenskap

Nyheter Teater- och dansvetenskap

Dirk Gindt

Ny essä av Dirk Gindt

Dirk Gindt, docent i teatervetenskap vid Institutionen för kultur och estetik, har publicerat en ny essä i antologin Q2Q: Queer Canadian Theatre and Performance.

Den 13 juli öppnar vi för sen anmälan till många av våra utbildningar i höst. Foto: Viktor Gårdsäter

Sen anmälan är öppen

Missade du att söka till någon av våra utbildningar inför höstterminen? De flesta av våra kurser och program är nu öppna för sen anmälan.

Studenter på brygga vid Brunnsviken

Öppettider under sommaren

Institutionen för kultur och estetik har stängt från och med den 20 juni och öppnar igen den 20 augusti.

Ingmar Bergman Foto: Bengt Wanselius © Bengt Wanselius

Ny kurs: Ingmar Bergman och teatern

2018 är det 100 år sedan Ingmar Bergman föddes. I höst kan du läsa vår nya kurs Ingmar Bergman och teatern, en grundkurs i teatervetenskap.

Två kvinnor pratar med varandra. Foto: Niklas Björling

Välkomstmöten för masterstudenter 4/9

Vi hälsar våra masterstudenter välkomna med informationsträffar den 4 september, i Konferensrummet, rum 328, på Frescativägen 24E.
Kl. 14-15 Möte för nya studenter på Internationella masterprogram i teatervetenskap och performancestudier
Kl. 15-16 Möte för omregistrerade masterstudenter, och för studenter på Kritiska studier, teaterinriktning.

Omtentamen - dessa datum gäller

Ett par gånger per år erbjuder vi alla studenter i teatervetenskap en möjlighet att göra omtentamen på gamla oavklarade delkurser. Anmälan om omtentamen vårterminen 2018 görs till respektive lärare med inlämning till respektive lärare den 30 maj. För höstterminen är sista inlämning av omtentamen den 29 augusti. Ta kontakt med din lärare. Anmälan till omtentamen ska vara inne senast fem vardagar innan tentamen äger rum.

Hannes Meidal. Foto: Elsa Helin

Studierna gav självförtroende

Skådespelaren Hannes Meidal läste teatervetenskap och idéhistoria hos oss. Även om siktet var inställt på teaterhögskolan och att arbeta praktiskt som skådespelare har han haft nytta av de teoretiska studierna och att få utveckla sin analytiska sida. –Inte minst självförtroendemässigt, när det gäller att kunna söka information och skriva själv, säger han. Läs teatervetenskap hos oss i höst, sök senast 16 april.

Studenter

Information till studenter med funktionsnedsättning

Här berättar vi om hur du som har en funktionsnedsättning går tillväga för att få stöd och anpassningar i dina studier vid Institutionen för kultur och Stockholms universitet.

Frida, teatervetenskap

Hur är det att läsa teatervetenskap?

Hej! Jag heter Frida och har ett starkt intresse för teater. Detta fick mig att börja studera Teatervetenskap på Stockholms universitet. Vill du också ha en chans att fördjupa dig i teater? 

Kvinnlig student sitter på bänk och läser. Foto: Niklas Björling

Vad är Mondo?

I webbverktyget Mondo håller du bland annat kontakt med lärare och kurskamrater, hämtar och lämnar inlämningsuppgifter, får information om schemaändringar och hittar annan kursinformation.

Panel discussion during the symposium Performativity and Artistic Practices. Two women and two men.

Video: Performativity and Artistic Practices

Nu finns filmen från det tvärvetenskapliga, internationella symposium om performativitet som arrangerades av institutionen i början av oktober.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Den internationella teaterkonferensen arrangerades på Stockholms universitet den 13-17 juni 2016

Invigningen och keynotes från teaterkonferensen

Se keynoteföreläsningarna från och invigningen av den internationella konferensen för teaterforskare som hölls på Campus Frescati 2016, arrangerad av teatervetenskapen på Institutionen för kultur och estetik.

Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Masterprogram i teatervetenskap
Nomad startsida puff
Openlab
Gröna kortet puff
Scenpodden.se
http://www.tdvf.se/

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube