FoU-dag i juni – med syfte att visa upp vad vi gör

Vid forskardagarna i slutet av oktober kläcktes idén om att ha en FoU-dag för hela institutionen. Och redan i juni blir den verklighet.

Eva Norén.
Eva Norén. Foto: Privat.

Att ha en FoU-dag är en gammal tradition från tidigare MND – och den har varit mycket uppskattad. Syftet med dagen är att visa upp vad vi gör på institutionen, så att vi bättre ska lära känna vår verksamhet.

– Tack vare den positiva responsen blir FoU-dagen verklighet redan den 14 juni, berättar Eva Norén, som tillsammans med Iann Lundegård, Anders Philipsson, Sara Snoder, Maja Torres Madzar, Ulrika von Schantz och Ann Fridell ska arrangera dagen.

– Tanken är att det ska bli en matnyttig heldag med spännande presentationer och diskussioner från flera olika delar av vår verksamhet. Vi är just nu i planeringsstadiet och ska snart börja skissa på hur ett upplägg för dagen kan se ut. Mer information om vad som händer kommer i nyhetsbrevet lite längre fram, lovar Eva. Men boka gärna in datumet i din kalender redan nu.

 

Så här gör du om du har något att berätta

– Om du har något intressant projekt som du skulle vilja dela med dig av och presentera på FoU-dagen, ska du höra av dig till FoU-dagsgruppen, säger Eva Norén. Beskriv kortfattat med cirka 10 meningar (abstrakt) vad det handlar om. Vi kommer att läsa alla förslag som kommer in och dela in dem i teman. Utifrån detta gör vi ett program. Senast den 1 maj behöver vi få in allas bidrag. Skicka bidraget till Eva Norén 

– Det kan handla om allt från forskning, utbildning, administration, kursutveckling eller annat som på något sätt bidrar till utvecklingen av vår verksamhet. Ju större bredd vi kan visa, desto intressantare blir det för fler, menar Eva.

 

Frågor och funderingar

– Om du har frågor eller funderingar kring FoU-dagen kan du när som helst kontakta mig eller någon annan i projektgruppen, säger Eva Norén.