Föreläsning med världskände egyptologen Zahi Hawass

Måndagen den 12 december kommer en av världens främsta egyptologer, Dr. Zahi Hawass, till Sverige för att ge en öppen föreläsning i Aula Magna på Stockholms universitet.

– Vi är otroligt stolta över att få uppmärksamma Egyptens arkeologi och upptäckten av Tutankhamons grav för 100 år sedan med en föreläsning av Dr Zahi Hawass, säger Arja Karivieri, avdelningsföreståndare vid intitutionen för arkeologi och antikens kultur.

Dr Hawass har under sin karriär gjort många betydelsefulla upptäckter.

– Han leder just nu det stora forskningsprojektet om egyptiska mumier, där man använder de senaste vetenskapliga metoderna, datortomografi och DNA-analyser för studierna av de kungliga mumierna. Projektet har bla resulterat i identifieringen av drottningen Hatsepsuts mumie, tillägger Arja Karivieri.

 

Gratis men kräver anmälan

Föreläsningen där du bland annat får ta del av hemligheterna kring Khufu´s pyramid och tunnlarna under den stora sfinxen i Giza samt den stora upptäckten av "the Golden City", är organiserad tillsammans med Världskulturmuseerna och Egyptens ambassad. Den är kostnadsfri och anmälan krävs för att kunna delta.

Läs mer om innehållet och anmäl dig här:

Medelhavsmuseet: Föreläsning med Dr. Hawass

Facebook: Föreläsning med Dr. Hawass

 

Om Dr Zahi Hawass

Dr. Zahi Hawass är en egyptolog och sedan 2001 även generalsekreterare för högsta rådet för antikviteter i Egypten. Under sin karriär har han gjort flertalet upptäckter, såsom pyramidbyggarnas gravar i Giza, de gyllene mumiernas dal, två pyramider av Khufu och Teti samt den förlorade gyllene staden i Luxor.

Läs mer om Dr Zahi Hawass