Bronsplats för DSV-studenter i Cyber 9/12 Strategy Challenge i Geneve

Team CyOps Wiki tog tredjeplatsen i årets final.

I tävlingen ställs deltagarlagen inför en fiktiv cyberattack mot viktig infrastruktur. Årets case handlade om en cyberincident i Afrika. Infrastrukturen för satelliters kommunikation påverkas vilket leder till problem med bland annat finanstransaktioner, militärkommunikation, kommunikation i allmänhet, befolkningens grundbehov, som mat och vatten, och landets industri.

De satte verkligen vår kunskap, stresstålighet och samarbetsförmåga på prov. Vi är väldigt nöjda med vår prestation

Lagen fick agera experter på cyberpolicy, tillfrågade av Afrikanska unionens direktorat för cybersäkerhet, med uppgiften att utforma policyalternativ för att åtgärda incidenten på bästa vis. Under tävlingens gång eskalerade scenariot och lagen fick anpassa sina strategier efter hand.

Team CyOps Wiki består av Alexander Taschke, Denim Nygren, Antonia Böhm och Carl Flodin från Masterprogrammet i informationssäkerhet vid Institutionen för data och systemvetenskap, DSV. Coach är professor Oliver Popov. 

Team CyOps Wiki under tävlingen. Foto: GCSP 
Team CyOps Wiki består av studenterna Alexander Taschke, Denim Nygren, Antonia Böhm och Carl Flodin, Stockholms universitet. Foto: GCSP 


– Tävlingen var väldigt spännande och utmanande men också stressig. Vi jobbade sent in på natten den första tävlingsdagen efter att vi gått vidare. På andra dagen när vi var klara för final fick vi bara 15 minuter på oss att läsa igenom 11 sidor med ny information om caset och snabbt uppdatera vår policy. De satte verkligen vår stresstålighet, kunskap och samarbetsförmåga på prov. Vi är väldigt nöjda med vår prestation, säger Alexander Taschke. 

Om tävlingen

Tävlingen arrangerades av GCSP, Geneva Center for Security Policy och Atlantic Council.
Cyber 9/12 Strategy Challenge 2022