Våra utbildningar

Vill du vara med där framtidens informationsteknik (IT) utvecklas och lära dig den senaste tekniken inom datorer och mobiltelefoner? Är du också intresserad av hur människor effektivt kan använda ny teknik, är data- och systemvetenskap något för dig!

Sök bland våra utbildningar

Lärandet finns i aha-upplevelsen

Olle Karlsson Foto: Carina Bergholm
Olle Karlsson lärare i programmering vid DSV och vinnare av priset Årets lärare 2022.

Olle Karlsson ser till att hålla tempot högt. Men målet är alltid att studenterna ska springa om honom och klara sig själva.

– När jag handleder studenter brukar jag inleda med att säga: ”Nu ska vi leka en lek. Jag hjälper dig fram till att du får en spontan aha-upplevelse. Jag stannar kvar här tills du får den”. När studenter presenterar sina problem försöker jag förklara bakgrunden men inte ge lösningen på en gång, säger Olle Karlsson.

Läs hela intervjun med Olle Karlsson här

 

Kandidatprogram

 

– tre års utbildning på grundnivå

Börja på grundnivån och avsluta med kandidatexamen. Kandidatprogrammen på 180 hp (högskolepoäng) passar dig som inte har studerat på universitet tidigare och vill jobba med IT i framtiden. På DSV finns flera olika kandidatprogram som alla kombinerar IT med ett samhälls- och användarperspektiv.

Våra kandidatprogram

Här finns mer information om att läsa kandidatprogram på DSV

 

Master- och magisterprogram

 

– ett eller två års utbildning på avancerad nivå

Du som redan har en kandidatexamen i data- och systemvetenskap kan välja att studera vidare och få en master- eller magisterexamen på 120 eller 60 hp. En examen på avancerad nivå passar dig som vill bredda eller fördjupa dina studier, till exempel för att skaffa specialistkompetens inom ett visst område du är särskilt intresserad av. Om du är intresserad av en framgångsrik forskningskarriär får du en bra grund i en masterexamen.
Våra master- och magisterprogram

 

Fristående kurser

Studierum plan 2 Foto: Ingmarie Andersson

– sätt ihop en egen examen

Fristående kurser innebär kurser som ger från 7,5 till 30 hp. Fristående kurser är ett bra val för dig som vill komplettera annan utbildning med IT-kunskaper.
Våra fristående kurser

Läs mer om att sätta ihop en kandidatexamen i data- och systemvetenskap med fristående kurser

 

 

Utbildning på forskarnivå

Spikade avhandlingar Foto: Ingmarie Andersson

– fyra års utbildning på forskarnivå

Institutionen erbjuder utbildning på forskarnivå i två forskarutbildningsämnen: data- och systemvetenskap och informationssamhället.

Läs mer om utbildning på forskarnivå vid DSV

 

 

 

Uppdragsutbildning

Vi ger också uppdragsutbildningar riktade till företag och organisationer. 
Läs mer om våra uppdragsutbildningar

Sök bland våra utbildningar