Malin Ah-King medverkar i Science Magazines podd

Tidskriften Science podd har lyssnare över hela världen. I maj medverkar ERG:s evolutionsbiolog och genusforskare Malin Ah-King och berättar om sin nya bok "The Female Turn: How Evolutionary Science Shifted Perceptions About Females".

Malin Ah-King. Foto: Henning Brüllhoff.

I sin nya poddserie om vetenskap, kön och genus har Science gett professor i biologi och genusvetenskap Anne Fausto-Sterling i uppdrag att välja nyutkomna böcker som på olika sätt visar hur vetenskap är en social process sprungen ur specifika kulturer.

Det första avsnittet är ett samtal med Malin Ah-King om hennes nya bok. I en intervju på Science hemsida säger Anne Fausto-Sterling att det är spännande att läsa om vad som hänt sedan hon var med och startade den feministiska vetenskapskritiken på 1970- och 80-talen nu när en ny generation av feminister och biologer har vidareutvecklat dessa idéer och därigenom förändrat hur vetenskapen ser på kön bland djur.

The Female Turn: How Evolutionary Science Shifted Perceptions About Females. Palgrave MacMillan.
The Female Turn: How Evolutionary Science Shifted Perceptions About Females. Palgrave MacMillan.

– Det är särskilt spännande i Malin Ah-Kings bok The Female Turn, där hon tittar på hur evolutionsvetenskapen ser på djurhonor och ansträngningarna att göra evolutionära beteendestudier mindre hanfokuserade.

Avsnittet med Malin Ah-King finns tillgängligt via länken nedan.

Länk till poddavsnittet

Läs mer om poddserien på tidskriften Science webbplats

Länk till boken

Presentation av Malin Ah-King

Se även:

Malin Ah-King publicerad i Nature Communications