Nya webbsidor lanseras!

Nu är det dags för en ny startsida och ny struktur under fliken "Om institutionen". Våra nya utbildningssidor lanserades i december 2020 och nu återstår fliken Forskning innan vi är helt inne i den nya strukturen.

Därför gör vi om webben

Den tekniska utvecklingen inom webbområdet har förändrats väsentligt under det senaste decenniet. Numera är det inte längre lika vanligt med stationära datorer vid surfande på nätet, istället är det mobila plattformar som används, smarta telefoner och plattor och bärbara datorer som används. Dessutom har lagstiftningen förändrats, nya lagar och förordningar kring förbättrad tillgänlighet har tillkommit och eftersom webben är vår viktigaste kommunikationskanal vill vi anpassa oss efter våra besökares behov.

Projekt Webb2021

Projekt Webb2021 innebär att Stockholms universitets externa webbplatser är i en process att förnyas och förbättras. Institutionen för folkhälsovetenskap lanserade en ny utbildningswebb i december 2020. Nu är det dags för nästa fas i utvecklingen, där informationen under Om institutionen ändrar utseende och information och på vår startsida möts du nu av samma struktur som på universitetets centrala webbsidor, med stora bilder och länkar vidare in på våra sidor.

Hur hittar jag rätt?

Lite vägledning: För att ta dig runt mellan olika delar av sajten kan du använda den s.k Hambugermenyn" uppe till höger i sidhuvudet. Jordgloben tar dig vidare till den engelska sajten. Det nya gränssnittet är särskilt anpassat till mobila enheter, det kan ta en stund att lära sig nya rutiner för att hitta rätt men ganska snart känner du som användare att det ändå är lättare att hitta det du letar efter. Eftersom alla våra sidor är nya, kan det dröja innan de stora sökmotorerna hittar rätt information och kopplar dig vidare dit du vill. Ha lite tålamod, deras sökmetoder är effektiva så det blir bättre.

Forskningen står på tur

Den sista fasen i utvecklingsarbetet är fliken Forskning. Institutionen för folkhälsovetenskap bygger på en stark forskningstradition, med stora forskningsprogram, dynamiska forskningssamarbeten och mängder av forskningsprojekt, såväl pågående som avslutade. Detta innebär att det är ett omfattande arbete som väntar. Som projetnamnet visar - Webb2021 - är avsikten att hela detta stora projekt ska vara klart i år, 2021.

Välkomna till våra nya hemsidor!

Bild: Pexels/Markus Spiske