Nytt kandidatprogram i folkhälsovetenskap - startar HT22

En ny utbildning för dig som vill förstå hur samhället kan påverka människors möjlighet till hälsa och välmående.

Institutionen för folkhälsovetenskap startar ett nytt kandidatprogram i folkhälsovetenskap, utbildningen löper över tre år och startar höstterminen 2022. Ansökan öppnar 15 mars 2022.

Läs mer om programmet i kurskatalogen

Programmet vänder sig till dig som vill förstå hur samhället kan påverka människors möjligheter till hälsa och välmående och som är intresserad av en utbildning där du förbereds för analytiskt, strategiskt och praktiskt arbete inom folkhälsoområdet.

Efter genomgången utbildning har du fått de kunskaper och verktyg som behövs för att söka jobb som utredare, samordnare, analytiker eller strateg inom folkhälsoområdet – exempelvis på myndigheter, kommuner, regioner, organisationer eller privata företag. Programmet ger även en bra grund för fortsatta studier på avancerad nivå.

Foto Niklas Björling/Stockholms universitet