Viktig information för dig som ska plugga folkhälsovetenskap i höst

Höstterminen 2024 startar måndag 2 september. Det finns en del du behöver göra innan dess för att behålla din plats på vårt kandidatprogram eller någon av våra fristående kurser i folkhälsovetenskap. Här hittar du den information du behöver.

Två kvinnliga studenter solar och en manlig och en kvinnlig student diskuterar på en av terrasserna
Studenter på en av terrasserna på Campus Albano, Stockholms universitet. Foto: Ingmarie Andersson

När första antagningsbeskedet med svarskrav kommer den 11 juli, gå in på Mina sidor på antagning.se och svara om du vill behålla din plats (det gäller även reservplats). Sista svarsdag är 19 juli.

 

Öppet för sen anmälan från 15 juli

Vårt kandidatprogram och några av våra fristående kurser har öppet för sen anmälan med start 15 juli. Se Studera hos oss för mer information.

 

Andra antagningsbeskedet kommer 25 juli

Det andra antagningsbeskedet publiceras den 25 juli på antagning.se. Gå in på Mina sidor på antagning se.  

 

Välkomstdag 30 augusti

Den 30 augusti är det dags för Välkomstdagen för nya studenter vid Stockholms universitet.

 

Registra dig innan terminsstarten 2 september

Innan höstterminen startar den 2 september ska du ha registrerat dig på det program eller den kurs/de kurser du ska läsa. Du registerar dig i Ladok. Om du inte registrerar dig i tid förlorar du din plats. Vi kommer att skicka information om registrering med mera till den e-postadress som du angett på antagning.se. Tänk på att se till att uppdatera din e-postadress så att informationen kommer fram till rätt adress.
På på kurs- och utbildningssidorna i Utbildningskatalogen hittar du mer information om hur registrerar dig och när och vad du behöver veta vid kursstarten för just ditt program eller din kurs/dina kurser.

 

Reservantagning

Eventuella reserver kallas per telefon eller e-post från och med måndag 12 augusti.

 

Kursinformation hittar du i Utbildningskatalogen och i lärplattformen i Athena

I Utbildningskatalogen (Våra utbildningar) hittar du kursinformation, exempelvis kursanvisningar med litteraturlista och länk till schema. Du hittar sidorna enklast via Våra utbildningar. Som registrerad student hittar du kursmaterial och läraktiviteter i lärplattformen Athena. Där hittar du också schemat för de kurser du är registrerad på. Kommunikation mellan lärare och studenter sker också i Athena. Ladda gärna ner appen "Itslearning" där du får meddelanden och kursmaterial till din mobiltelefon.

Notera att du behöver ha aktiverat ditt universitetskonto samt vara registrerad på terminens program eller kurser innan du kan logga in i Athena och få tillgång till det material som finns där.

Gå direkt till Athena

 

Har du behov av riktat stöd i dina studier?

Stockholms universitet erbjuder olika former av pedagogiskt stöd för personer med funktionsnedsättningar. Stödet som erbjuds utgår ifrån dina individuella behov och syftar till att underlätta dina studier. Gör din ansökan om stöd i god tid innan terminsstart då handläggningstiden kan variera.

Studera med funktionsnedsättning

Om du har frågor och redan har ett giltigt intyg som gäller för Stockholms universitet, kan du vända dig till vår studievägledning. Mejla då till studievagledare.publichealth@su.se.

 

Hitta till oss

Du hittar Institutionen för folkhälsovetenskap på Campus Albano, Albanovägen 12, hus 4.

 

För dig som redan går något av våra program

Du som redan läser ett utbildningsprogram i folkhälsovetenskap – kandidatprogrammet eller masterprogrammet – kommer att få information om registrering med mera inför höstterminen via programmets sida i Athena.

Information om omtentor finns i regel på kursens sida i Athena.
Om du har några frågor är du välkommen att kontakta kursadmin.publichealth@su.se.