Ny student

Välkommen till Institutionen för lingvistik! Här har vi samlat information för dig som är ny student.

Innan din kurs eller ditt program börjar är det några saker du behöver ordna. Du behöver aktivera ditt universitetskonto, registrera dig som student och bekanta dig med lärplattformen Athena. Läs mer nedan!

Foto: Jens Olof Lasthein
 

Aktivera ditt universitetskonto

Du behöver ett universitetskonto för att kunna registrera dig och för att få tillgång till universitets IT-tjänster. Efter aktiveringen får du ett bekräftelsemejl med vidare instruktioner om hur du beställer universitetskort och registrerar dig på kurser.

Aktivera ditt universitetskonto

 

Registrering

För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig under kursens registreringsperiod. Har du problem att registrera dig behöver du kontakta vår studentexpedition innan sista registreringsdag: exp@ling.su.se

Om du blivit antagen men inte längre vill är intresserad av platsen lämnar du återbud via antagning.se.

Observera att du behöver vara registrerad för att få tillgång till universitetes IT-tjänster, såsom lärplattformen Athena och e-mötestjänsten Zoom.

Höstterminen 2024

Vid Institutionen för lingvistik öppnar vi för webbregistrering den 5 augusti

  • Kurser som startar period 1 är öppna för registrering till och med 30 augusti.
  • Kurser som startar period 2 är öppna för registrering till och med 25 oktober.
Studenter på väg från tunnelbanan, campus Frescati. Foto: Viktor Gårdsäter
Foto: Viktor Gårdsäter

 

Vi använder webbregistrering för nästan alla våra kurser. För att kunna webbregistrera dig i ladok måste du först aktivera ditt universitetskonto (se ovan). 
Behöver du hjälp med att skapa ditt universitetskonto eller stöter på tekniska problem kan du kontakta IT-support.

Observera att registrering är obligatorisk för alla studenter och att du förlorar din studieplats om du inte registrerar dig. 

Webbregistrera dig här

Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig, eftersom institutionen först behöver se att du uppfyller den särskilda behörigheten. Vi hanterar alla villkor löpande under registreringsperioden.

Har du frågor är du välkommen att kontakta studentexpeditionen: exp@ling.su.se.

Reserver antas i turordning vartefter lediga platser uppstår. Erbjudande om reservplats skickas till den e-postadress du angett på antagning.se. Svarstiden är i regel kort – se till att du dagligen har koll på din e-post.

 

Schema och kurslitteratur

Information om din kurs, såsom kursupplägg, schema och litteraturlista hittar du alltid på kursens sida i utbildningskatalogen. Sök fram din kurs på sidan Våra utbildningar.

Våra utbildningar

 

Athena

Vi använder lärplattformen Athena för kommunikation mellan lärare och studenter. Du loggar in på Athena med ditt universitetskonto. På kurssidan hittar du lektionsplanering och kursmaterial senast en vecka före kursstart. 

Till Athena

 

Zoom vid webbaserad undervisning

Vid webbaserad undervisning använder vi e-mötestjänsten Zoom. Bekanta dig med Zoom innan ditt första undervisningsstillfälle, det är kostnadsfritt för studenter vid Stockholms universitet. 

Zoom-guide för dig som pluggar på distans

Under dina studier behöver du tillgång till olika digitala tjänster och verktyg. Här är information om Stockholms universitets IT-support, trådlöst nätverk, datorsalar, programlicenser och mycket annat.

IT för studenter

 

Hitta hit

Institutionen för lingvistik håller till på plan 2 och 3 i C-huset (Södra huset) på campus Frescati. Mycket av vår undervisning sker i våra egna lokaler men större föreläsningar brukar förläggas till någon av hörsalarna på plan 3 i Södra huset.

Södra huset med regnbåge över. Foto: Sten-Åke Stenberg
Foto: Sten-Åke Stenberg

Reser du kollektivt kan du ta buss 50 mot Stor Lappkärrsberget/Odenplan och kliva av vid hållplats Universitetsvägen. Åker du tunnelbana tar du röda linjen mot Mörby Centrum/Fruängen och går av vid Universitetet. När du kommer upp från tunnelbanan tar du gångvägen snett till höger och följer skyltarna mot Södra huset. 
SL:s reseplanerare

 

Studenthälsan

Behöver du någon att prata med? Studenthälsan erbjuder hjälp och stöd vid problem med stress, nedstämdhet, alkoholvanor och andra livsstilsfrågor samt studierelaterade problem som prestationsångest och talängslan.

Studenthälsan i Stockholm tar emot studenter från Stockholms universitet och flera andra högskolor i Stockholmsområdet. 

Studenthälsan

 

Studera med funktionsnedsättning

Har du en funktionsnedsättning och behöver stöd och anpassning av studierna? Då är det viktigt att du meddelar oss det. Välkommen att vända dig till Åsa Gustafsson som är vår kontaktperson för frågor om särskilt stöd.

Du når henne på funktionsadressen sarskiltstod@ling.su.se.

Här kan du läsa om hur du ansöker om stöd och anpassningar:
Studera med funktionsnedsättning

 

Kontakt

Kontaktuppgifter till studierektorer, studenråd och utbyteskoordinator hittar du på kontaktsidan:

Kontaktuppgifter för studentärenden

Studentexpedition
Kontaktperson, studenter med funktionsnedsättning
På denna sida