Blivande lärare från Spanien gör sin VFU i Stockholm

Emma Eriksson Pérez och Alexandra Charapova Kareva, lärarstudenter från University of the Balearic Islands (Spanien), har varit Erasmus utbytesstudenter vid Stockholms universitet under vårterminen.

Under utbytesperioden har de läst MND:s kurs "VFU för inresande lärarstudenter, 7,5 hp" som innebar en fem veckors praktikperiod på Johannes skola i Stockholm, en svensk grundskola med internationell inriktning. De fick tillfälle att undervisa i matematik, naturvetenskap och engelska.

VFU för inresande lärarstudenter var en av de få kurser för internationella studenter som inte var helt och hållet online och gav Emma och Alexandra mycket tänkvärda erfarenhet.

Alexandra Charapova Kareva

Alexandra:
“I really enjoyed the practicum! I have the opportunity to test and develop so many different teaching strategies and hands-on activities, especially in Mathematics, but also to experience the complexity of the teacher’s job that goes beyond the classroom.”

Emma Eriksson Pérez

Emma:
“It has been amazing to experience another teaching tradition and school environment in Sweden. If I must to recall something extraordinary from the practicum, it was the unique contact that, as a teacher, you can establish with your students, eventhough I spend only a few weeks with them in the school. “