Så kan kontorsmodet förändras efter pandemin

I söndags försökte Dagens Nyheter spana in det nya kontorsmodet efter pandemin. – Slipsen kanske försvinner och kostymbyxorna blir mer bekväma. Jag tror att det kommer finnas fler material som är mindre snäva, förutspådde Elizabeth Castaldo Lundén, universitetslektor i modevetenskap, Stockholms universitet.

DN frågade sig i söndags hur det nya kontorsmodet blir efter pandemin. Foto: Maridav © Mostphotos
"När vi tidigare gick till kontoret fanns det ofta ett inslag av att kläderna skulle vara lite obekväma. Nu har vi vant oss vid att plaggen ska kännas sköna mot kroppen", säger modeforskaren Elizabeth Castaldo Lundén, Stockholms universitet, i en DN-intervju som publicerades på söndagen. Foto: Maridav © Mostphotos

Hon tillägger att:

– När vi tidigare gick till kontoret fanns det ofta ett inslag av att kläderna skulle vara lite obekväma. Nu har vi vant oss vid att plaggen ska kännas sköna mot kroppen.

Så blir klädseln på kontoret efter pandemin

Tidigare i år jämförde hennes kollega Louise Wallenberg, professor i modevetenskap, utbildningsföretaget Jensens syn på mjukisbyxan med hur man såg på jeans tidigare.

Mjukisbyxan – upprorsplagg eller pandemimode? (betallänk)

I StudentNytt intervjuar #studietid:s reporter Hedvig Nittve Elizabeth Castaldo Lundén om klädseln efter pandemin.

#studietid drivs av Stockholms universitets studentkår (SUS) med syfte att utveckla och producera studentjournalistik i världsklass.