Studievägledning

Vi kan hjälpa dig att göra ett välgrundat utbildningsval. Du kan vända dig till studievägledningen med frågor som rör t ex funktionshinder, kursuppläggning, kursinnehåll, studieuppehåll, tillgodoräknande av tidigare studier, examina och individuella studieplaner. Studievägledningen kan också vara en kontaktlänk till andra resurser inom universitetet.

 

Hitta svar och lösningar själv

Det mesta som du undrar över har någon annan redan undrat om, och det finns svar och information på flera ställen. Här nedan kan du hitta en hel del. 

Om du ändå undrar och har frågor är det bara att kontakta oss : )

Oroa dig inte om du känner att det är jobbigt med studierna!

Ta kontakt exempelvis med Studie- och språkverkstaden på Stockholms universitet. Det mesta går faktiskt att få ordning på bara genom att träffas och prata om hur din studiesituation ser ut.

Läs mer här om tips hur du kan göra för att få ut det mesta och det bästa av dina studier och kontaktuppgifter till mer hjälp och stöd.

Många studenter har olika behov och skäl till hjälp. 

Ansök om stöd om du har en varaktig funktionsnedsättning/variation så fort du blivit antagen! Det kan ta tid att få stödet beviljat.

För att du ska få den hjälp och stöd du har rätt till måste du själv ansöka om stöd först.

Din kontaktperson hos oss blir studievägledningen i ditt ämne/kurs.
 

Så här går det till att få stöd kortfattat:

1: Du ansöker om stöd i NAiS, där laddar du upp intyg och beskriver din situation.

2: Du får ett möte med en handläggare på Stockholms universitet och gör en individuell bedömning av det stöd du kan behöva.

3: Du får ett intyg om dina stöd på Stockholms universitet.

4: Maila intyget till din studievägledare och kom överens om ett möte för att gå igenom din studiesituation.

Exempel på stöd:

  • Förlängd skrivtid
  • Talböcker
  • Anteckningshjälp
  • Tillgång till dator/datasal vid examination
  • Möjlighet att spela in föreläsningar

Läs mer och ansök om stöd via SU här

 

Kontakt för dig

JMK (journalisitik och MKV)

epost: studievagledare@ims.su.se

Filmvetenskap

epost: studievagledare@mail.film.su.se

Modevetenskap

studievagledarefashion@ims.su.se

 

När du läser fristående kurser kan man säga att du skapar ditt eget program - en studieram - där du själv bestämmer vad som ska ingå i din examen.

Läs mer här hur det funkar och hur du kan tänka

Har du läst kurser tidigare som motsvararar helt eller delvis det du läser nu? Har du läst utomlands inom nåt av våra ämnen och vill ha med dessa som poäng i en examen? Då kan du ansöka om "Tillgodoräknande".

Så funkar tillgodoräknanden

Vi finns här för dig under din studietid! Till Studenthälsan i Stockholm är du som student vid Stockholms universitet och flera andra högskolor välkommen på samtal och olika gruppaktiviteter som syftar till att främja din hälsa och dina studier.

Till studenthälsan

MyCareer är jobbportalen för studenter och nyexaminerade vid Stockholms universitet. Jobb, praktik och forskningsprojekt – du hittar allt här!

Till MyCareer

 

Central studie- och karriärvägledning

Behöver du hjälp att hitta rätt bland universitetets kurser och program? Vill du bolla idéer och få hjälp att strukturera dina tankar kring studieval och karriär?

Till den centrala vägledningen kan du vända dig för ett vägledningssamtal som utgår från dig som individ. Du kan också få svar på generella frågor om högskolestudier såsom behörighetskrav och examensregler.

Till centrala vägledningen

 

Kontakt

 

Under tiden med restriktioner pga corona/covid19 har studievägledningen ingen drop-in eller fasta telefontider. Du kan maila frågor och/eller boka ett möte via ZOOM eller bli uppringd.

Studievägledare journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap
Studievägledare modevetenskap
Studievägledare filmvetenskap
På denna sida