Information inför vårterminen 2023

På denna sida hittar du viktig information inför vårterminen 2023 och om våra öppettider under jul- och nyårsveckorna.

 

Antagningsbesked med svarskrav

Den 9 december publiceras antagningsbeskedet med svarskrav för vårterminen 2023. Gå in på Mina sidor på antagning.se för att läsa och svara på ditt antagningsbesked. Senast den 19 december måste du tacka ja till de kurser du är antagen eller reservplacerad på annars förlorar du din plats. Blir du antagen/reservplacerad vid andra urvalet den 22 december behöver du inte svara via antagning.se och information skickas till dig via e-post någon vecka innan kursen startar.

Är du antagen (VI) med villkor till en eller flera kurser? Då måste du i samband med kursstart styrka din behörighet.

Reservplats

Om du har fått en reservplats kan du komma in på din önskade utbildning om någon tackar nej till sin plats. Om det är aktuellt med reservantagning så kontaktas du via e-post en till två veckor innan kursen börjar.

Efteranmälan (Sen anmälan)

Den 15 december öppnar sen anmälan till vårterminen 2023 för de kurser där det kan finnas lediga studieplatser. Vill du göra en sen anmälan till någon av våra kurser måste du göra det via antagning.se. Går det inte att anmäla sig via antagning.se är kursen full och vi tar inte emot fler reserver.

Kursinformation via e-post

I mitten av december kommer kursinformation att skickas till antagna och reserver via den e-postadress som angetts vid ansökan via antagning.se. Detta gäller för kurser som startar den 16 januari och 16 februari.

Läser du till lärare i geografi inom ett ämneslärarprogram/kandidatprogram och inte söker kurser via antagning.se kommer du också att få kursinformation via den e-postadress som finns i Ladok för studenter.

Bevaka den e-postadress du använt vid ansökan via antagning.se eller Ladok för studenter. Glöm inte att också bevaka din skräppost.

Ska du gå en kurs senare på terminen får du information ett par veckor innan kursen startar. Vårterminen startar den 16 januari 2023 och slutar den 2 juni (4 juni) 2023: Terminstider och periodindelning.

Webbregistrering

Registrering sker via webben i förväg och utförlig information om vad som gäller för din kurs kommer finnas i det informationsmaterial som skickas ut. Webbregistrering gör du via Ladok för studenter. Webbregistrering gäller inte examensarbeten på avancerad nivå och praktikkurser.

Funktionsnedsättning - så här ansöker du om stöd

För dig som har en varaktig funktionsnedsättning och tror att du kommer att behöva pedagogiskt stöd för studierna, kan du ansöka om stöd och anpassningar via Studera med funktionsnedsättning. Kontakta dem i god tid innan vårterminen startar för att kunna få det stöd du behöver när terminen startar. När du har ditt Nais-intyg kontaktar du studievägledaren för ett möte där vi går igenom de anpassningar du rekommenderas.

 

Kontakt

Under jul- och nyår kan det dröja innan du får svar på frågor från oss på studieadministrationen, se Kontakt längst ned på varje kurssida. De flesta av oss är åter den 9 januari. Har du akuta frågor om antagning eller annat kan du vända dig till Studenthuset och Infocenter vid Stockholms universitet.

Ingångarna till Geovetenskapens hus är låsta från den 22 december klockan 17.00 till morgonen den 2 januari kl 07.30.

God jul och gott nytt år önskar Karin, Kerstin, Lena, Maria, Elisabeth, Moa och Torbjörn!

 

På denna sida