Tentamensrutiner för studenter med behov av särskilt pedagogiskt stöd

På den här sidan har vi samlat det viktigaste för att du som student ska få tillgång till pedagogiska stödformer under salstentamen.

Du ska när du börjar en kurs eller ett program börja med att lämna det intyg som du har fått från Studera med funktionsnedsättning till din studievägledare.

Institutionen förbinder sig att så långt möjligt ta hänsyn till de rekommendationer som föreslås i intyget. Ytterligare stöd utöver det som specificeras i intyget medges vanligen inte. Det är därför viktigt att samtliga stödåtgärder som önskas är förankrade hos Studera med funktionsnedsättning.

 

Inför varje tenta

Meddela kursansvarig/delkursansvarig + ansvarig tentamensadministratör minst 3 veckor innan varje tenta vilka behov du har i fråga om:

  • extra skrivtid
  • enskild tentamen
  • hjälp av rättstavningsprogram (dator)
  • pulpet (för att kunna skriva stående)
  • etc

Dessa stöd ska således vara specificerade i intyget. Anledningen till att informationen behöver lämnas in inför varje tenta är att institutionen ska veta vilka åtgärder som behöver planeras (som salsbokning, bokning av tentamensvakter och för att tentorna kan innehålla sådana delar som måste planeras i förväg), eftersom de stödåtgärder som måste ordnas kan skilja sig åt beroende på vilka studenter som tenterar vid det aktuella tillfället. Observera att önskemål om stödåtgärder som inte meddelats i god tid innan tentamen kanske inte kommer kunna tillgodoses!

Institutionen kan bistå med till exempel:

  • extra skrivtid
  • enskild tentamen (oftast)
  • pulpet (oftast)

Institutionen kan inte bistå med:

  • dator

Möjligheten att exempelvis få skriva enskild tentamen eller få tillgång till pulpet kan variera, beroende på när det aktuella tentamenstillfället infaller och tillgång på sal.

 

Ansvarig tentamensadministratör

Utbildning Ansvarig tentamensadministratör
Biogeovetenskap, geovetenskap, miljövård och Masterprogram i miljövård och fysisk planering    Erik Hansson,
E-post: erik.hansson@natgeo.su.se
Geografi I (GE2016 och GE2018), Hållbar samhällsutveckling,  distanskurser och Masterprogram i landskapsekologi Lena Åkerblom,
E-post: lena.akerblom@natgeo.su.se
Geografi II (GE4001 och GE4017) Moa Holmlund,
E-post: moa.holmlund@natgeo.su.se
Geografi III (GE5001, GE5017 och GE5017) Karin Persson (tjänstledig)
Sofia Samuelsson (vikarie) sofia.samuelsson@natgeo.su.se
Kurser inom Masterprogram i naturgeografi och kvartärgeologi med olika inriktningar  
På denna sida