Ny webbinarie-serie med fokus på forskning om socialt arbete

Vill du veta mer om forskningen som bedrivs på Institutionen för socialt arbete? Då kan du ta del av vår webbinarie-serie där våra forskare presenterar sitt arbete via zoom. Webbinarierna äger rum en gång i månaden och du kan vara med – var du än befinner dig!

Substansbruk, den svenska barnavården, ekonomiskt bistånd, äldreomsorg, våld i nära relationer och personer med funktionsnedsättning har alla varsin öronmärkt dag i en serie med webbinarier som drog igång under hösten 2021. 

Målgruppen är yrkesverksamma inom socialt arbete, men politiker, myndighetspersoner, studenter och andra intresserade är varmt välkomna att ta del av de webbsända presentationerna. Alla webbinarier är kostnadsfria och sänds via zoom.

Foto: Chris Montgomery/Unsplash
Foto: Chris Montgomery/Unsplash

Praktikernära och spännande forskning

Bakom initiativet står Hilma Forsman och Sibel Korkmaz vid Institutionen för socialt arbete. Genom webbinarieserien vill de ta tillvara på de lärdomar om digitala kommunikationsvägar som pandemin har medfört. 

– Digitalt kan vi ju nå både praktiker och andra intresserade från hela landet. På institutionen bedrivs väldigt mycket spännande och praktikernära forskning som vi hoppas få chans att dela med oss av, säger Hilma Forsman och fortsätter:

– Vår förhoppning är att webbinarierna ska vara givande och att de kan bidra till en ökad kontakt mellan forskning och praktik.

Webbinarier – datum och tema

20 oktober 2021 Forskning om substansbruk
Läs om vad som togs upp.

17 november 2021: Forskning om barn- och ungdomsvård 
Läs om vad som togs upp

19 januari 2022 kl.14-16: Forskning om ekonomiskt bistånd

Läs om vad som togs upp

16 februari 2022 kl.14-16: Forskning om personer med funktionsnedsättning

Läs om vad som togs upp

16 mars 2022 kl.14-16: Forskning om äldreomsorg

Läs om vad som togs upp

20 april 2022 kl.14-16: Forskning om våld i nära relationer