Ny webbinarie-serie med fokus på forskning om socialt arbete

Vill du veta mer om forskningen som bedrivs på Institutionen för socialt arbete? I höst startar en ny serie där våra forskare presenterar sitt arbete via zoom. Webbinarierna äger rum en gång i månaden och du kan vara med – var du än befinner dig!

Substansbruk, den svenska barnavården, ekonomiskt bistånd, äldreomsorg, våld i nära relationer och personer med funktionsnedsättning har alla varsin öronmärkt dag i den serie med webbinarier som startar i höst.

Målgruppen är yrkesverksamma inom socialt arbete, men politiker, myndighetspersoner, studenter och andra intresserade är varmt välkomna att ta del av de webbsända presentationerna. Alla webbinarier är kostnadsfria och sänds via zoom.

Foto: Chris Montgomery/Unsplash

Praktikernära och spännande forskning

Bakom initiativet står Hilma Forsman och Sibel Korkmaz vid Institutionen för socialt arbete. Genom webbinarieserien vill de ta tillvara på de lärdomar om digitala kommunikationsvägar som pandemin har medfört.

– Digitalt kan vi ju nå både praktiker och andra intresserade från hela landet. På institutionen bedrivs väldigt mycket spännande och praktikernära forskning som vi hoppas få chans att dela med oss av, säger Hilma Forsman och fortsätter:

– Vår förhoppning är att webbinarierna ska vara givande och att de kan bidra till en ökad kontakt mellan forskning och praktik.

Första temat i serien är substansbruk

Serien inleds den 20 oktober klockan 13 med en forskardag på temat substansbruk. Här hittar du program och anmälan till forskardagen om substansbruk.

Övriga webbinarier kommer att starta klockan 14 och pågå i cirka två timmar. Du kommer att hitta program och anmälan till respektive webbinarium på socarb.su.se.

Webbinarier – datum och tema

17 november 2021: Forskning om barn- och ungdomsvård