Stockholms universitet logo, länk till startsida

Curating Art: Warm Outside. Utställning på Accelerator

Evenemang

Datum: onsdag 27 oktober 2021

Tid: 18.00 – 19.00

Plats: Accelerator

Accelerator är Stockholms universitets konsthall, där konst, vetenskap och samhällsfrågor möts. Accelerator samarbetar också med Internationellt masterprogram i curating, med inriktning mot konst, management och juridik vid Stockholms universitet. Studenterna skapar evenemang i relation till den tematik som Accelerator vill belysa i utställningsprogrammet. Curator för detta evenemang är Sarah Rodrigues, student i masterprogrammet. Kvällen är inriktad på folklore, mystik och förvandling, med utgångspunkt i Jonathan Baldocks utställning Warm Inside.

Den långa covid-dvalan är äntligen över och vi förflyttar oss från det inre till det yttre – från våra individuella kokonger ut i den sociala sfären. Hur navigerar vi denna energiöverflyttning och hur undviker vi anomi – förlusten av gruppsamhörighet? Under denna kvällsperformance med sång och dans bjuder vi in till en laddad plats där vi åkallar de omgivande makterna. Vi vänder oss till de urgamla myterna, hamnskiftarna, skogens vishet, och genomför ritualer som vägleder oss i en kollektiv upprymdhet.

Performanceverket börjar med en promenad på ca 20 minuter från Accelerator till Stora Skuggans dansbana. Vi möts vid Acelerators entré 18:00 och går tillsammans ut kl 18:05. Evenemanget är gratis och ca 60 minuter långt. Ingen föranmälan krävs.

Credits

Curator: Sarah Rodrigues
Dansare: Tone Johannesen
Medverkande: Kostis Saitas-Zarkias
Musiker: Jonathan Wanneby
Ljuddesigner: Petar Mrdjen
Ljusdesigners: Ines Bartl, Laura Müller

Evenemanget på Accelerators hemsida

Internationellt masterprogram i curating, med inriktning mot konst, management och juridik