Stockholms universitet logo, länk till startsida

Fira din masterexamen!

fredag 4 juni 2021 15.00 – 18.00

Digitalt via länk

Var med på Magisterpromotionen och fira din examen! Om du har tagit ut en masterexamen, magisterexamen eller en annan examen på avancerad nivå vid Stockholms universitet kommer du att bjudas in till ceremonin i Aula Magna.

Foto: Ingmarie Andersson

Grattis!

Stockholms universitet välkomnar alla som har tagit ut en examen på avancerad nivå senast 28 februari 2021 till att fira sin prestation.

Program Digital Magisterpromotion 4 juni 2021

Ceremonin, som är uppdelad på två klockslag, direktsänds från Aula Magnas magnifika hörsal och innehåller bland annat tal av representanter från universitetsledningen och fakulteterna samt underhållning. Varje deltagare kommer att presenteras med ett foto i den digitala direktsändningen och ett diplom kommer att skickas hem med post efteråt. (Observera att diplomet inte är det formella examensbeviset, utan istället ett minne av ceremonin.)

Kl.15:00 – Juridiska och humanistiska fakulteten

Jurister, lärare, magistrar och mastrar

Kl. 17:00 – Samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga fakulteten

Ekonomer, lärare, magistrar, mastrar, psykologer, psykoterapeuter, sjukhusfysiker, speciallärare och specialpedagoger

Direktsändning från kl 14.50

Vi hoppas att alla deltagare vill fira med nära och kära på ett säkert sätt på valfri plats. Ceremonin är öppen för alla att titta på.

Om Magisterpromotionen

Magisterpromotionen är, till skillnad från doktorspromotionen, en relativt ny högtid vid Stockholms universitet. Den första ägde rum 1997. Ordet promovera kommer av det latinska verbet promovere, som betyder föra fram, skjuta fram, men här i överförd bemärkelse närmast befordra.

Läs mer om Magisterpromotionen här