Stockholms universitet logo, länk till startsida

Fira din masterexamen!

Evenemang

Datum: fredag 26 november 2021

Tid: 15.00 – 20.00

Plats: Aula Magna

Var med på Magisterpromotionen och fira din examen! Om du har tagit ut en masterexamen, magisterexamen eller en annan examen på avancerad nivå vid Stockholms universitet kommer du att bjudas in till ceremonin i Aula Magna.

Glad student med diplomet i hand. Foto: Ingmarie Andersson
Foto: Ingmarie Andersson
 

Vi gratulerar till din examen!

Stockholms universitet välkomnar alla som har tagit ut en masterexamen, magisterexamen eller en annan examen på avancerad nivå senast 15 juli att fira sin prestation. En personlig inbjudan skickas till berörda.

Magisterpromotionen äger rum i Aula Magnas magnifika hörsal och innehåller bland annat tal av representanter från universitetsledningen och fakulteterna samt underhållning. Alla deltagare kommer att få ta emot ett diplom som ett minne av ceremonin och tiden vid universitetet.

Vi är glada att restriktionerna har lättat så att vi kan genomföra ceremonin på plats. För att undvika alltför stor trängsel har ceremonin delats upp i två.

Program den 26 november

Kl. 15:00 – Samhällsvetenskapliga fakulteten
Ekonomer, lärare, magistrar, mastrar, psykologer, speciallärare och specialpedagoger

Kl. 19:00 – Juridiska, humanistiska och naturvetenskapliga fakulteterna
Jurister, lärare, magistrar, mastrar och sjukhusfysiker

Ceremonin direktsänds från klockan 14.50 respektive 18.50 via länken nedan.

Om Magisterpromotionen

Magisterpromotionen är, till skillnad från doktorspromotionen, en relativt ny högtid vid Stockholms universitet. Den första ägde rum 1997. Ordet promovera kommer av det latinska verbet promovere, som betyder föra fram, skjuta fram, men här i överförd bemärkelse närmast befordra.

Läs mer om Magisterpromotionen och se direktsändningen här