Stockholms universitet logo, länk till startsida

Fira din masterexamen!

fredag 26 november 2021 18.00 – 20.00

Aula Magna eller digitalt

Var med på Magisterpromotionen och fira din examen! Om du har tagit ut en masterexamen, magisterexamen eller en annan examen på avancerad nivå vid Stockholms universitet kommer du att bjudas in till ceremonin i Aula Magna.

 

Vi gratulerar till din examen!

Stockholms universitet välkomnar alla som har tagit ut en masterexamen, magisterexamen eller en annan examen på avancerad nivå senast 15 juli att fira sin prestation.

Ceremonin äger rum i Aula Magnas magnifika hörsal och innehåller bland annat tal av representanter från universitetsledningen och fakulteterna samt underhållning. Förhoppningen är att ceremonin kan genomföras med alla deltagare på plats i Aula Magna, men om smittoläget så kräver kommer deltagarna istället att presenteras med namn och ett foto i en digital direktsändning.

Alla deltagare kommer att få ett diplom som ett minne av ceremonin och tiden vid universitetet.

Ceremonin är öppen för alla att titta på. En länk till direktsändningen kommer att finnas här och på STARTsidan av www.su.se

Glad student med diplomet i hand. Foto: Ingmarie Andersson
Foto: Ingmarie Andersson

Om Magisterpromotionen

Magisterpromotionen är, till skillnad från doktorspromotionen, en relativt ny högtid vid Stockholms universitet. Den första ägde rum 1997. Ordet promovera kommer av det latinska verbet promovere, som betyder föra fram, skjuta fram, men här i överförd bemärkelse närmast befordra.

 

Läs mer om Magisterpromotionen här