Stockholms universitet logo, länk till startsida

Forskningsfartyg öppnas för allmänheten

Evenemang

Startdatum: torsdag 9 juni 2022

Tid: 09.00

Slutdatum: lördag 11 juni 2022

Tid: 18.00

Plats: Fotografiska museet

Den 9 juni deltar Stockholms universitet tillsammans med alla svenska lärosäten som har forskningsfartyg, i evenemanget Öppet fartyg i Stockholm. Här visar och berättar några av Sveriges nyckelaktörer betydelsen av Sveriges fartygsbaserade forskning och miljöövervakning för H.K.H. Kronprinsessan Victoria, media och beslutsfattare.

R/V Svea. Foto: Bengt Oberger, Wikimedia Commons.

Stockholms universitet deltar den 9 juni i evenemanget Öppet fartyg, och berättar om våra forskningsfartyg. Under dagen får gästerna veta mer om Sveriges fartygsbaserade forskning och miljöövervakning och om fartygens betydelse för Sveriges ställning som framstående havsforskningsnation. Tack vare denna resurs, ökar förståelsen vad som behöver göras för att möta de allvarliga utmaningar som havet, klimatet och vår miljö står inför. Martin Jacobsson, professor i maringeologi och geofysik vid Stockholms universitet och ledamot Östersjöcentrums styrelse, är en av de forskare som ger en presentation under dagen.

Kliv ombord på ett forskningsfartyg

Den 11 juni bjuds allmänheten in på forskningsfartygen Svea och Skagerak, som är på plats utanför Fotografiska museet vid Stadsgårdshamnen. Förhandsanmälan krävs.

Här kan du läsa mer om evenemanget och om Sveriges forskningsfartygsflotta

Här kan du läsa om och anmäla dig till evenemanget på SLU:s hemsida

Se presentationen av Östersjöcentrums forskningsfartyg R/V Electra af Askö