Stockholms universitet logo, länk till startsida

Gör ditt exjobb utomlands - sök Minor Field Studies stipendium

onsdag 15 september 2021 12.00 – 13.00

Online via Zoom (se länk nedan)

Dags för examensarbete eller uppsats? Nyfiken på att göra en fältstudie utomlands?

Minor Field Studies är ett stipendium som gör det möjligt för dig som sistaårsstudent på kandidat-, magister- eller masternivå att utföra ditt examensarbete utomlands. Välkommen till detta informationsmöte där vi går igenom ansökan, möjliga värdländer, behörighet, bedömning och urval till MFS-programmet. Du får också lyssna på Erica som berättar om sina erfarenheter från en fältsudie i Sri Lanka och nu arbetar inom Sida Alumni programmet.

 


Ericas fältstudie i Sri Lanka

Våren 2019 var Erica i Sri Lanka och gjorde en MFS-finansierad fältstudie för en kandidatuppsats i Utvecklingsstudier. Under fältarbetet intervjuade Erica kvinnliga politiker som tillsatts efter en omstridd könskvoteringslag, för en studie om den stökiga vägen mot jämställd politisk representation i Sri Lanka. Under webbinariet kommer Erica dela med sig av sin historia och sina upplevelser från fältarbetet. Hon kommer även kunna ge tips och råd till dig som är intresserade av MFS-stipendiet. 

Erica ingår nu i Sida Alumni-programmet, där före detta MFS-stipendiater har möjlighet att delta. I rollen som Sida Alumni kommer Erica, förutom erfarenheterna från fältstudierna i Sri Lanka, även berätta om de globala målen samt bistånd- och utvecklingsarbete och hur man efter sin MFS kan fortsätta med utvecklingsarbete genom Sida.

Ingen anmälan krävs.

Länk till webbinariet
Läs mer om Minor Field Studies här

Here you can find information about Sida’s MFS scholarship programme in English

Student som tittar på utsikt över berg och sjö i Kanada. Foto av Kalen Emsley_Unsplash
 

Alla studenter med universitetskonto kan delta

Alla studenter på Stockholms universitet kan delta i det här informationsmötet via mötesplattformen Zoom. Du loggar in med ditt universitetskonto. 

 

Installera och logga in i e-mötestjänsten Zoom

Här finns instruktioner hur du installerar och loggar in i e-mötestjänsten Zoom