Stockholms universitet logo, länk till startsida

Påverka din studietid – både din utbildning och det sociala

onsdag 31 mars 2021 12.15 – 12.45

Online via Zoom

Studenters inflytande, medverkan och gemenskap skapar en studietid i världsklass. Men hur gör vi egentligen för att nå dit? På vilka sätt kan vi påverka studietiden till det bättre? Stockholms universitets studentkårs presidium berättar om hur vi gör det – tillsammans!

Som student vid Stockholms universitet finns det oändligt med möjligheter till att engagera sig, i och utanför sina studier. Oavsett om en student är intresserad av att direkt påverka innehållet i sin utbildning eller vill göra studiesociala aktiviteter med andra studenter finns förutsättningarna vid universitetet.

Att engagera sig och påverka sin studietid

Stockholms universitets studentkår kommer prata om vilka möjligheter som finns för studenter vid Stockholms universitet att engagera sig och faktiskt påverka sin studietid. Studenter har rätt att delta i all beredning och alla beslut som berör utbildning eller studenters situation enligt lag vilket skapar förutsättningar till att påverka allt som rör dig som student. Det finns alltså möjlighet att påverka till exempel den dyra kurslitteraturen, alla kursplaner och sin egen och andras studiemiljö.

Anslut via Zoom

Studentkåren ordnar kubb på Orientation Day. Foto: Niklas Björling
Foto: Niklas Björling

Alla studenter med universitetskonto kan delta

Alla studenter på Stockholms universitet kan delta i den här inspirationsföreläsningen via mötesplattformen Zoom. Du loggar in med ditt universitetskonto. 

Installera och logga in i e-mötestjänsten Zoom

Här finns instruktioner hur du installerar och loggar in i e-mötestjänsten Zoom: https://serviceportalen.su.se/sv-se/article/1055139
 

Varje onsdag i lunchtid anordnar Studentavdelningen inspirationsföreläsningar och informationsträffar. Se hela programmet här: Matnyttigt i lunchtid – inspiration varje onsdag.