Stockholms universitet logo, länk till startsida

Rörelsemönster – Chiara Bugatti

Evenemang

Startdatum: torsdag 9 juni 2022

Tid: 17.00

Slutdatum: lördag 18 juni 2022

Tid: 16.00

Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41, Stockholm

Rörelsemönster är en separatutställning med Chiara Bugatti på Mint (ABF-huset, Sveavägen 41) den 9-18 juni 2022. Utställningen är curerad av Ingrid Svahn som en del av hennes examensarbete inom Curatorprogrammet på Stockholms universitet, Institutionen för kultur och estetik.

Boll i marmor i geléform
Bild av Study for a Monument I, Carraramarmor i geléform, 2021. Foto: Chiara Bugatti.

This page in English

Vernissage: 9 juni, kl. 17-19, öppet för alla

Öppettider:
Ons-fre kl. 13–18
Lör kl. 12–16

9.6–18.6 2022

I utställningen utforskas mötet mellan kroppen och monumentet, det sköra och det eviga, rörelse och stillhet, historia och minne. Genom tre verk av skulptur, installation och video undersöker Bugatti materialens minne, historiska associationer och narrativa möjligheter.

 

Om konstnären

Chiara Bugatti (f. 1991, IT) är bildkonstnär baserad i Stockholm. Bugatti har en BFA från Konsthögskolan i Venedig (IT, 2014), en MFA från Konsthögskolan i Umeå (SE, 2016) och en Postmaster från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (SE, 2021). Hon har nyligen varit del av det internationella residensprogrammet vid IASPIS (SE) och hon var stipendiat på Akademie Schloss Solitude i Stuttgart (DE, 2020). Hon är en del av den pågående utställningen Släpljus på Carl Eldhs ateljémuseum, samt den 15e Trienniale Kleinplastik Fellbach i Tyskland. Hennes konst har ställts ut på institutioner runt om i Europa. Ett av verken i utställningen är gjort i samarbete med konstnären Sebastian Moske och koreografen Alessandro Giaquinto.

 

Om curatorn

Ingrid Svahn är frilansande curator och student vid Curatorprogrammet, internationellt masterprogram vid Stockholms universitet. Utställningen Rörelsemönster är en del av hennes examensarbete, och möjliggörs med stöd av Mint och Stockholms universitet.

 

Projekthandledning

Emily Fahlén

m-i-n-t.se
ABF-huset, Sveavägen 41

 

Om masterprogrammet

Internationella masterprogram i curating, med inriktning mot konst, management och juridik är en utbildning för utställningsskapande, framför allt inom konstområdet, som genomförs i samarbete med ledande konstinstitutioner.

Till programsidan