Stockholms universitet logo, länk till startsida

Sida Alumn berättar om sina upplevelser i Albanien

måndag 7 december 2020 12.00 – 12.45

Digitalt mötesrum

Föreläsningen kommer att handla om hur ett Sida-finansierat Minor Field Studies (MFS)-stipendium och praktik kan komma att leda till jobb inom utvecklingssektorn.

Föreläsningen kommer även ge en inblick i Sida som myndighet samt organisationens arbete med Agenda 2030.

Fältstudier i Albanien

Våren 2019 var Amanda i Albanien och gjorde MFS-finansierade fältstudier för en masteruppsats i internationella relationer. Under fältarbetet intervjuade Amanda romer samt representanter från civilsamhället och statliga institutioner för en studie om hur Albaniens försök att gå med i EU har påverkat romernas levnadsförhållanden. Under webbinariet kommer Amanda dela med sig av sin historia och sina upplevelser från fältarbetet. Hon kommer även kunna ge tips och råd till dig som är intresserade av MFS-stipendiet.

Amanda ingår nu i Sida Alumni-programmet, där före detta MFS-stipendiater har möjlighet att delta. I rollen som Sida Alumni kommer Amanda, förutom erfarenheterna från fältstudierna i Albanien, även berätta om globala målen samt bistånd- och utvecklingsarbete och hur man efter sin MFS kan fortsätta med utvecklingsarbete genom Sida.

Detta är en utmärkt chans för dig att få inspiration inför ett MFS-stipendium samt en möjlighet att få svar på dina frågor från en före detta MFS-stipendiat!

Anmäl dig till inspirationsföreläsningen

Läs mer om MFS-programmet

Bild på hus på en sluttning i Albanien tagna under en Minor Field Study. Foto: Amanda Liedgren

Webbinarium via Zoom: hur fungerar det?

Vem som helst kan följa ett webbinarium som en gäst. Om du har frågor under webbinariets gång kan du ställa dem i chatten. Vi svarar gärna på alla dina frågor! Webbinariet kommer hållas i ett digitalt mötesrum via Zoom. Alla som registrerar sig kommer få en länk till det digitala mötesrummet dagen innan webbinariet.