Stockholms universitet logo, länk till startsida

Skrivretreat för uppsatsskribenter

torsdag 15 april 2021 16.00 – 19.00

Zoom-länk skickas ut till anmälda deltagare

Skriver du uppsats, rapport eller självständigt arbete i vår? Välkommen på skrivretreat!

Att skriva uppsats eller självständigt arbete kan vara ett ensamt jobb, inte minst när all undervisning och handledning sker på distans. Om du skriver rapport, självständigt arbete, examensarbete, C- eller D-uppsats och vill motverka ensamheten samt boosta kreativiteten är du välkommen på  Studie- och skrivretreat på distans via Zoom. Den hålls 15 april kl. 16–19. Skrivretreaten kommer att vara tvåspråkig (svenska och engelska) utifrån de deltagandes preferenser.

Anmälan öppnar ca två veckor innan evenemanget äger rum.

För att kunna delta behöver du ha Zoom installerat på din dator.

Kom igång med Zoom

 

Så här går det till:

 • Se till att du kan vara ostörd hela tiden retreaten pågår. Lägg ifrån dig mobilen (om du inte använder den för Zoom) och stäng av alla program i datorn som du inte behöver.
 • En pedagog från Studie- och språkverkstaden kommer att leda retreaten. Under den första kvarten ska alla deltagare vara uppkopplade med audio och video så att vi kan presentera oss för varandra.
 • Vi kommer sedan att skriva OAVBRUTET i 40 + 40 + 40 minuter.
 • Det är viktigt att du inte tar paus förrän retreatledaren säger till.
 • Kl. 18:55 stämmer vi av igen och det finns möjlighet att ställa frågor, komma med kommentarer och byta kontaktinformation med andra uppsatsskribenter.
 • Mellan passen är det 20 minuters paus. Under pauserna kommer du ha möjlighet att umgås genom att:
  • prata med andra uppsatsskribenter i så kallade breakout-rooms utifrån frågor som: Vad skriver du just nu? Vad hoppas du bli klar med idag? Vad är du mest nöjd med i din text så här långt?
  • chatta med pedagogen som håller i skrivretreaten.
  • Vill du inte umgås kan du i stället koppla av, till exempel genom att äta eller dricka något, meditera, blunda, lyssna på lugn musik eller liknande.

Välkommen!

 

Alltså jag är fortfarande på väldigt mycket bättre humör sedan jag deltog igår, jag kan plötsligt skriva utan att blir frustrerad och tar bättre pauser tack vare pomodorometoden. Dessutom kunde man skriva mycket bättre när en sådan bra "gruppfokus-energi" fanns i rummet. TACK, TACK, TACK och gärna MER, MER, MER :-D.

Deltagare i skrivretreat under vårterminen 2019