Stockholms universitet logo, länk till startsida

Systemvetardagen 2022 - ”Ett perfekt sätt att få in en fot och knyta kontakter på arbetsmarknaden”

Den 9 februari var det dags för Systemvetardagen. Dagen arrangerades för tjugosjätte året i rad av studentkåren DISK vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV. Mässan är en mötesplats för studenter och företag i IT-branschen.

Vi passade på att prata med Julia Hammarström som går andra året på Kandidatprogrammet i interaktionsdesign och som också är projektkoordinator för Systemvetardagen i år. 

– Det blir en hybridmässa med cirka 30 företag, både online och på plats. Alla företag har sina montrar digitalt på mässans hemsida. Där kan studenterna chatta eller zooma i videosamtal direkt med representanter från företagen. På mässans hemsida går det att söka och filtrera bland alla jobb som företagen annonserar ut i samband med eventet. Studenterna kan ställa frågor direkt till företagen om jobben eller boka in sig på enskilda kontaktsamtal som fungerar som miniintervjuer, berättar Julia Hammarström.

Systemvetardagen
Årets Systemvetardag 2022 den 9 februari blir en hybridmässa, det vill säga både online och på plats i Nodhuset i Kista.

Under dagen håller några företag live-presentationer i Aula NOD som också livesänds. Det går bra att ställa frågor eller bara lyssna.

– Vi följer restriktionerna med maxantal i lokalerna. Det är först till kvarn som gäller. Företaget Axenon välkomnar också till ett interaktivt event på plats i föreläsningssalen L30 klockan 12:00 till 12:45. Där släpper vi in cirka femton personer. 

Alla som studerar data, IT och systemvetenskap har nytta av att delta på Systemvetardagen.

– Vi har redan anmälda studenter från KTH, Linköping, Lund, Chalmers, flera olika yrkeshögskolor, Göteborgs universitet, IT-högskolan och Örebro med flera. Och från Stockholms universitet förstås.

Julia Hammarström
Julia Hammarström går andra året på Kandidatprogrammet i interaktionsdesign vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, och är projektkoordinator för Systemvetardagen i år.

- Att delta på Systemvetardagen är ett perfekt sätt att få in en fot och knyta kontakter på arbetsmarknaden. Speciellt för studenter som går sitt sista år. Men även bra för alla andra studenter också. Här kan de få insikt i vad de vill jobba med i framtiden och vad de vill inrikta sina studier på, avslutar Julia Hammarström.

Systemvetardagen 2022 

Datum: onsdag 9 februari 
Tid: 10:00 - 16:00
Plats: Systemvetardagens mässhemsida och på plats Stockholms universitet i Kista. Nodhuset, Borgarfjordsgatan 12, Kista, Sverige.
Mer information och anmälan: systemvetardagen.se
Kontakta Systemvetardagen: systemvetardagen@disk.su.se
@instagram
Facebook
LinkedIn