Stockholms universitet logo, länk till startsida

tunnel vision // tunnel:vision // tunnel\vision // ˈtʌn(ə)l vision

Evenemang

Startdatum: lördag 4 december 2021

Tid: 15.00

Slutdatum: söndag 12 december 2021

Tid: 22.00

Plats: Tysta Marigången

Utställningen ‘Tunnel Vision’ under Nobel Week Lights är ett samarbete mellan tolv masterstudenter vid Kungliga Konsthögskolan och curerat av studenter på första året av det internationella masterprogrammet i curating, med inriktning mot konst, management och juridik, vid Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet.

Tysta Marigången är en sinnets tröskel, en förbindelse mellan olika sinnesstämningar; en plats och en icke-plats. Det är en övergångspassage placerad mitt i Stockholm men är ändå sällan använd och okänd för de flesta. Vilken är tunnelns uppgift? Har den alltid funnits här? Kommer den finnas kvar i framtiden? Vart tar jag vägen om jag går in? Genom passager skapar städer sätt att ta sig ut och in igen. ‘Tunnel Vision’ blir en portal genom vilken vi kan uppleva den offentliga miljön och vår roll i den, ett annat Stockholm. Här förs den dolda kampen, de bubblande spänningarna, upp till ytan. Tunneln är både kall och tyst, men kan också ljuda högt från hopp, förtvivlan och ekot av passerande cyklister.

Under Nobel Week Lights välkomnar vi besökare till Tysta Marigången – att betrakta motsättningarna, ställa frågor och uppleva platsens mångfald. Genom multimediala verk, ljusskulpturer, performance och ljudinstallationer bjuder ‘Tunnel Vision’ in dig att utforska konstverk inspirerade av antropocen, vänskap, ensamhet, gränser och poesins kraft.

Läs mer om evenemanget på vår engelska sida