Stockholms universitet logo, länk till startsida

Välkommen att delta i ett nytt strateginätverk

Workshop

Datum: onsdag 19 maj 2021

Tid: 09.30 – 11.30

Plats: Online via zoom

Är du intresserad av strategifrågor i offentlig sektor – i så fall är du varmt välkommen till vårt nybildade nätverk! Vi träffas – tills vidare digitalt – tre onsdagar under 2021. Arrangör är Akademin för ekonomistyrning i staten (AES).

Workshop 1 - Vem behöver en strategi? Strategins roll och funktion i offentlig sektor.
 

Program

  • Eva Wittbom, föreståndare för Akademin för ekonomistyrning i staten, hälsar alla välkomna och berättar kort om nätverket.
  • Annika Nordlander Finn berättar om strategins roll och funktion i Socialstyrelsen.
  • Linda Höglund och Maria Mårtensson ger en kort introduktion till aktuell forskning inom strategin roll och funktion i offentlig sektor.
  • Diskussioner i smågrupper.
  • Återsamling och diskussion i helgrupp.
  • Avslutning för den som så önskar. För den som vill och kan fortsätter workshopen ytterligare 30 minuter då vi ägnar tiden åt att diskutera formen för nätverket och förslag på framtida teman att behandla i nätverket.

 
Varmt välkomna
önskar Akademin för ekonomistyrning i staten, AES

 

Linda Höglund, docent i företagsekonomi, Mälardalens högskola och verksam inom Akademin för ekonomistyrning i staten, AES, Stockholms universitet

Maria Mårtensson, professor i företagsekonomi med inriktning ekonomi- och verksamhetsstyrning vid Ekonomihögskolan, Linnéuniversitetet och Stockholms centrum för forskning om offentlig sektor, Score, Stockholms universitet och verksam inom Akademin för ekonomistyrning i staten, AES vid Stockholms universitet

Annika Finn Nordlander, strategiansvarig, Generaldirekörens stab, Socialstyrelsen