Stockholms universitet

Varje onsdag: Läs- och skrivcafé på Frescatibiblioteket

Workshop

Datum: onsdag 20 september 2023

Tid: 10.00 – 12.00

Plats: Drivhuset i Frescatibiblioteket eller digitalt via Zoom

Ska du läsa kurslitteratur eller göra en skrivuppgift men har svårt att sätta igång? Välkommen till Språkverkstadens läs- och skrivcafé på Frescatibiblioteket eller via zoom.

Under läs- och skrivcaféet lägger du undan allt annat och fokuserar på att just läsa och skriva. Du sitter tillsammans med andra studenter, stänger av din telefon och arbetar målmedvetet i två timmar. För att skapa fokus använder vi oss av den så kallade Pomodoro-metoden, där vi arbetar koncentrerat i 45 minuter och sedan tar 15 minuters paus. Under pausen kan du lära känna andra studenter, utbyta tips och idéer kring läsande och skrivande och få hjälp av pedagogerna på Studie- och språkverkstaden.

Läs- och skrivcaféet anordnas varje onsdag förmiddag i salen Drivhuset på Frescatibiblioteket. Du kan också delta online via Zoom. Evenemanget är öppet för alla studenter vid Stockholms universitet och Försvarshögskolan och hålls på både svenska och engelska.

Studenter på Läs- och skrivcafé. Foto: Jens Olof Lasthein
Foto: Jens Olof Lasthein

Kom i tid

För att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbete på läs- och skrivcaféet är det viktigt att du kommer i tid. Om du behöver ansluta till Zoom-mötet efter att caféet börjat ber vi dig att kommunicera med språkverkstadspedagogen via chatten och med ljudet avstängt så att du inte stör de andra deltagarna.

 

Så här ansluter du via Zoom

För att delta via Zoom behöver du vara registrerad som student på Stockholms universitet eller Försvarshögskolan och ansluta via det Zoom-konto du fått av ditt lärosäte. Ingen föranmälan krävs.

Delta!

Kom igång med Zoom

STUDIE- OCH SPRÅKVERKSTADEN

Studie- och språkverkstaden erbjuder dig som student individuell handledning, föreläsningar, workshoppar och webbaserat material om akademiskt skrivande, studieteknik och muntlig presentation. Välkommen!

su.se/sprakverkstaden