Lärarutbildningsportalen

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Lärarutbildningsportalen

Välkommen till lärarutbildningarna!

Stockholms universitet erbjuder ett stort utbud av program och kurser som leder till lärarexamen och som ger kompetens att arbeta som lärare i olika ämnen, inom olika verksamheter och för alla åldrar. Lärarutbildningarna är påbyggbara så att alla har möjlighet att avlägga en magister- eller masterexamen. Därmed öppnas också vägen till fortsatta studier på forskarnivå.

Nyheter

  • Riksrevisionen granskar styrningen av ämneslärarutbildningen 2019-10-11 Riksrevisionen ska granska hur lärosätena bedriver ämneslärarutbildningen och hur regeringens styrning av mål och innehåll påverkar utbildningskvaliteten.
  • Nu kan du läsa SvD online 2019-10-11 Som anställd, forskare eller studerande vid Stockholms universitet kan du nu läsa hela Svenska Dagbladet online, var du än befinner dig.
  • Lärarutbildningens nyhetsbrev – det senaste brevet 2019-10-10 Få tips om vidareutbildning och forskning som rör skola och utbildning genom att prenumerera på Lärarutbildningens nyhetsbrev. Läs det senaste nyhetsbrevet här.
  • Podd#19 – Who watches the watchmen? 2019-10-10 Hur kan vi lita på forskningen vi läser är sann och av god kvalitet? Vem granskar forskningen, hur går det till och vad är svårigheterna? Det får du veta i nittonde avsnittet av Bakom bokhyllan.
  • Hur kan du finansiera Open Access? 2019-10-10 Det är upp till respektive författare att själv avgöra vilken typ av finansiering som är lämplig vid varje publiceringstillfälle med Gold eller Hybrid Open Access som kräver författaravgift.
  • Podd #20 – Hur blir man årets bästa lärare? 2019-10-10 Årets lärare är ett pris som delas ut på universitetet för att uppmärksamma goda pedagogiska insatser. Men hur blir man en av årets bästa lärare? Vi pratar med studenter, med de som håller i priset och följer med på föreläsning hos en av dem som fick årets pris.

Hur är det att plugga till förskollärare? Fråga mig!

Hur är det att plugga till förskollärare? Fråga mig!

Hur är det att plugga till grundlärare? Fråga mig!

Hur är det att plugga till grundlärare? Fråga mig!

Fråga mig om hur det är att plugga till ämneslärare!

Fråga mig om hur det är att plugga till ämneslärare!
För det vidare
Det finaste!
Lärarutbildningens nyhetsbrev

 

Universitetet i sociala medierStockholms universitet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på TwitterLärarutbildningar vid SU på YouTube