Bli lärare

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Lärarutbildningsportalen
  4. Bli lärare

Jobba med ditt intresse och utveckla andra

En lärarutbildning ger dig en stor valfrihet att fördjupa ditt intrese för olika ämnen. Genom din lärarutbildning får du kompetens att leda, utveckla och hantera grupper. Du kommer att göra skillnad för andra. Som lärare väcker du elevernas nyfikenhet som leder till kreativitet. Du får följa deras utveckling och vara med och forma dem till framtida samhällsmedborgare.

Kille och tjej som äter och pratar.

Läs kurs i sommar. För att du vill. Och för att du nu kan.

Nu finns sommarkurser för dig som är verksam lärare eller är lärarstudent och för dig som vill bli student. Och även för dig som vill veta vad akademiska studier innebär.

Lärarutbildningarna vid SU

Lärarprogram och kurser

Lärarutbildningarna är en av Stockholms universitets största utbildningar. Vi erbjuder alla lärarprogram. Du kan läsa om lärarprogrammen i vår broschyr. Stockholms universitets utbildningskatalog finns på webben och du kan beställa en katalog hem till dig. Du kan även söka direkt efter kurser och program på webben. 

För det vidare

Har du någon gång tänkt på vilka fördelar man får som lärare? När du är färdigutbildad har du en bred och gedigen utbildning i ryggen, med stora chanser till jobb. Du får dessutom chansen att jobba med ditt intresse och blir inspiratör för en ny generation människor. För det vidare på YouTube.

When you are lärare

Att vara lärare kan vara kreativt, omväxlande, meningsfullt, fantastiskt och utmanande. Stockholms stad vill visa det genom drama och humor i film och fördjupande samtal i poddar. Titta på webbserien, lyssna på poddarna och ta del av informationen om hur det är att jobba som lärare. Dela och delta!